Favorieten etappe 3 Tour of the Alps 2023 | INEOS, Bahrain en EF Education-EasyPost lopen voor op BORA-hansgrohe Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 3 Tour of the Alps 2023 | INEOS, Bahrain en EF Education-EasyPost lopen voor op BORA-hansgrohe

Favorieten etappe 3 Tour of the Alps 2023 | INEOS, Bahrain en EF Education-EasyPost lopen voor op BORA-hansgrohe

Na twee zware dagen krijgen de renners op dag drie van de Tour of the Alps opnieuw het nodige voor de kiezen. Een etappe van 162,5 kilometer, met uiteraard de nodige hoogtemeters. In de Leiderstrui neemt je mee.

Parcours etappe 3 Tour of the Alps 2023

Favorieten etappe 3 Tour of the Alps 2023 | INEOS, Bahrain en EF Education-EasyPost lopen voor op BORA-hansgrohe

Starten doen we op dag drie in Ritten, wat tevens de aankomstplaats van dinsdag was. Vanaf daar lopen de eerste dertig kilometer volledig in dalende lijn, waardoor we een tamelijk rustig begin van de rit mogen verwachten. Op een heuvel van vier kilometer na is het vervolgens zeventig kilometer volledig vlak.

Op zo'n 65 kilometer van de aankomst krijgen we de eerste echte hindernis: de klim naar Lago di Cel, 9,7 kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7 procent. Dit geeft overigens een vertekend beeld, daar het middelste stuk louter aan meer dan tien procent de hoogte ingaat. Na deze col krijgen we hetzelfde liedje: een afdaling en vervolgens weer de vallei door, op naar de slotklim.

Aankomen doen we namelijk op de Brentonico, oftewel de San Valentino. Deze berg is 15,5 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5 procent, welke op een vrij gelijke manier verdeeld zijn.

Favorieten etappe 3 Tour of the Alps 2023 | INEOS, Bahrain en EF Education-EasyPost lopen voor op BORA-hansgrohe

Beklimmingen

108,7 km: Lago di Cei (9,7 km a 7,7%)
162,5 km: Brentonico San Valentino (15,5 km a 7,5%)

Tijden

Start: 10.00 uur
Finish: ongeveer 14.15 uur

Weer etappe 3 Tour of the Alps 2023

De coureurs lijken er woensdag net goed vanaf te komen. Aan het einde van de middag wordt er regen voorspeld, maar rond de finishtijd van 14.15 uur lijkt het bij een temperatuur van 13 graden Celsius nog droog te blijven.

Favorieten etappe 3 Tour of the Alps 2023

Wie de afgelopen twee dagen van de Tour of the Alps heeft bekeken, kan niet anders dan concluderen dat INEOS Grenadiers ook hier de te kloppen ploeg zal zijn. Tao Geoghegan Hart won de eerste twee ritten van de voorbereidingskoers op de Giro en heeft ook goede papieren voor een overwinning in de derde etappe. Ook Pavel Sivakov liet al mooie dingen zien namens de ploeg, terwijl Geraint Thomas en Thymen Arensman nog wat tijd nodig lijken te hebben.

De jongens van Bahrain Victorious lijken op papier het dichtst bij die van INEOS in de buurt te komen. Jack Haig en Santiago Buitrago toonden hun klimmersbenen al in de koers en kunnen die lijn normaliter ook voortzetten in de derde rit. Dinsdag eindigden ze nog op twee en drie.

Favorieten etappe 3 Tour of the Alps 2023 | INEOS, Bahrain en EF Education-EasyPost lopen voor op BORA-hansgrohe

Hugh Carthy vindt hier wellicht de beklimming die het beste bij hem past in deze Tour of the Alps. De Brit is iemand die het het liefst zo zwaar mogelijk heeft, waardoor de vijftien kilometer lange slotklim hem als gegoten zou moeten liggen. Ploeggenoot Jefferson Alexander Cepeda is ook aan een goede koers bezig.

Felix Gall (AG2R Citroën Team) kwam ten val in de tweede rit, waardoor er nog kleine vraagtekens bij zijn naam staan. Lorenzo Fortunato (EOLO-Kometa), Iván Ramiro Sosa (Movistar), Domenico Pozzovivo (Israel-Premier Tech) en Aurélien Paret-Peintre (AG2R Citroën) zullen ook hopen op een goed resultaat.

De ploeg die tot dusver het minste thuis geeft, is BORA-hansgrohe. Aleksandr Vlasov, Lennard Kämna, Matteo Fabbro en Patrick Konrad uit de Giro-kern kunnen tot dusver niet wedijveren met de besten, maar zullen hopen op verbetering voor rit drie.

Favorieten etappe 3 Tour of the Alps 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Tao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers)

Schaduwfavorieten: Hugh Carthy (EF Education-EasyPost, Jack Haig en Santiago Buitrago (Bahrain Victorious)
Longshots: Lorenzo Fortunato (EOLO-Kometa), Iván Ramiro Sosa (Movistar), Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers), Felix Gall (AG2R Citroën Team) en Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe)

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news