Favorieten etappe 4 Renewi Tour 2023 | Welke sprinter toont zich de tofste in Peer? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 4 Renewi Tour 2023 | Welke sprinter toont zich de tofste in Peer?

Favorieten etappe 4 Renewi Tour 2023 | Welke sprinter toont zich de tofste in Peer?

Op de dag dat de Vuelta in Barcelona begint, eindigt de vierde rit van de Renewi Tour enkele uren eerder in Peer. In de Leiderstrui vertelt je er het nodige over!

Parcours etappe 4 Renewi Tour 2023

Favorieten etappe 4 Renewi Tour 2023 | Welke sprinter toont zich de tofste in Peer?

De vierde rit mag als een soort tussengerecht gezien worden. Staan er op vrijdag en zondag nog een heleboel hellingen op de rol, op zaterdag tellen we er geen een. Dat houdt in dat de spurters hier normaliter nog eens de kans krijgen om voor succes te gaan.

Starten doen we in Beringen, waar normaliter ook elk jaar één van de eerste veldritten verreden wordt. Vervolgens trekken we in de richting van Peer, waar nog vijf lokale rondes te wachten staan. Bij de vijfde doorkomst wordt een massaspurt verwacht.

Beklimmingen
Geen.

Tijden
Start: 13.00 uur
Finish: ongeveer 17.00 uur

Weer etappe 4 Renewi Tour 2023

Overwegend zonnig, 22 á 23 graden en een matig briesje. Ideale koersomstandigheden voor de aanwezige coureurs, op het eerste gezicht!

Favorieten etappe 4 Renewi Tour 2023

Voor de spurters is het de tweede kans op dagsucces, met Tour de France-groene trui Jasper Philipsen als voornaamste naam. De Belg liet in de eerste rit in Ardooie zijn dat hij het sprinten allesbehalve verleerd is,, en kan nu met de hulp van vaste lead-out Jonas Rickaert nog proberen er een zege toe te voegen.

Dan zal hij wel langs Tim Merlier, de man van wie hij vorig jaar nog ploeggenoot was, moeten. Die heeft namens Soudal Quick-Step mogelijk de beste lead-out ter beschkking, met hardrijders als Kasper Asgreen, Yves Lampaert en Florian Sénéchal. Ook Jordi Meeus, de man van BORA-hansgrohe die won op de Champs-Elysées, Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) en Arne Marit (Intermarché-Circus-Wanty) zijn van de partij in eigen land.

Favorieten etappe 4 Renewi Tour 2023 | Welke sprinter toont zich de tofste in Peer?

Olav Kooij (Jumbo-Visma) en Dylan Groenewegen (Jayco AlUla) zijn dan weer de belangrijkste kanshebbers op dagsucces in de ritten voor rappe mannen van deze Renewi Tour. Beide mannen kwamen op dag één tekort, maar zullen azen op revanche.

Jonathan Milan (Bahrain Victorious) staat als grote sprintlokop van de Giro ook aan het vertrek, net als outsiders van het kaliber Sam Welsford (DSM-Firmenich), Arnaud Démare (Arkéa Samsic), Jasper Stuyven (Lidl-Trek), Elia Viviani (INEOS Grenadiers), Laurence Pithie (Groupama-FDJ), Max Kanter (Movistar) en Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech).

Favorieten etappe 4 Renewi Tour 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Tim Merlier (Soudal Quick-Step)
Outsiders: Olav Kooij (Jumbo-Visma), Jonathan Milan (Bahrain Victorious), Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) en Dylan Groenewegen (Jayco AlUla)
Longshots: Arnaud De Lie (Lotto-Dstny), Sam Welsford (DSM-Firmenich), Arnaud Démare (Arkéa Samsic), Arne Marit (Intermarché-Circus-Wanty), Elia Viviani (INEOS Grenadiers), Max Kanter (Movistar) en Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech)

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news