Favorieten etappe 4 Ruta del Sol 2023 | Tsja, als ze ons bij UAE-Team Emirates zo'n voorzet geven... Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 4 Ruta del Sol 2023 | Tsja, als ze ons bij UAE-Team Emirates zo'n voorzet geven...

Favorieten etappe 4 Ruta del Sol 2023 | Tsja, als ze ons bij UAE-Team Emirates zo'n voorzet geven...

Wie stopt UAE-Team Emirates? De ploeg van leider Tadej Pogacar bemachtigde donderdag met Tim Wellens ook de derde etappe van de Ruta del Sol, die we tot dusver als één groot UAE-feest mogen bestempelen. In de Leiderstrui bekijkt de vierde rit nader.

Parcours etappe 4 Ruta del Sol 2023

Favorieten etappe 4 Ruta del Sol 2023 | Tsja, als ze ons bij UAE-Team Emirates zo'n voorzet geven...

De vierde rit van de Ruta del Sol begint waar we in etappe drie geëindigd zijn: met klimmen. Al na enkele kilometers doemt de Puerto de Algámitas op, die met een lengte van 5,8 kilometer en gemiddeld stijgingspercentage van 3,1 procent nog niet voor al te veel melkzuur in de beentjes zal gaan zorgen.

Vermoedelijk ontstaat de ontsnapping van de dag op deze heuvel, waarna een lange glooiende tussenfase volgt. Deze wordt na iets meer dan honderd kilometer onderbroken door de Cerro de San Cristobal (2,8 km a 6,6%), om even later te beginnen aan de cruciale heuvels van de rit.

Achtereenvolgens de Alto de El Jaramill (4,8 km a 7,3%, met nog 28 kilometer te gaan), El Higueral (2,2 km a 6,6%, nog twintig kilometer) en Fuentes de Cesna (4,3 km a 4,7%, top met nog tien kilometer) zullen beslissend zijn, waarna we acht kilometer dalen in de laatste twee kilometer nog een tweetrapsraket krijgen: de laatste negenhonderd meter gaan aan gemiddeld 5,8 procent de lucht in richting Iznajar. Rune Herregodts won hier vorig jaar in de smalle straatjes, Gonzalo Serrano in 2020.

Tijden
Start: 11.05 uur
Finish: 15.00 uur

Weer etappe 4 Ruta del Sol 2023

Lekker, dat is het zaterdag in Andalusië. De temperaturen zullen rond de 21 graden Celsius zijn, bij een licht briesje vanuit de Middellandse Zee.

Favorieten etappe 4 Ruta del Sol 2023

Bij UAE-Team Emirates waren ze met Tadej Pogacar (rit één en twee) en Tim Wellens (rit drie) al driemaal succesvol in deze Ruta del Sol, maar die laatste gaf voor etappe vier een fijne voorzet: hij schoof Alessandro Covi naar voren als kanshebber, en wie zijn wij om hem tegen te spreken?

Verder is het uitkijken naar mannen die de afgelopen dagen in de marge al blijk van goede vorm lieten zien. Dylan Teuns (Israel-Premier Tech), Andreas Kron (Lotto-Dstny) en Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers) zijn van die figuren die bergop goed mee gaan en op voldoende afstand staan om eventueel ruimte te krijgen via een vroege vlucht.

Met zo'n afdaling op het einde is ook Matej Mohoric natuurlijk kanshebber, de Sloveen van Bahrain Victorious gaat doorgaans als een speer naar beneden. Verder zien we Ruben Guerreiro, Gonzalo Serrano (Movistar), Lorenzo Rota (Intermarché-Circus-Wanty), Matteo Sobrero (Jayco AlUla) en Luis León Sánchez (Astana Qazaqstan Team) als mogelijke kanshebbers.

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de grootste kanshebbers voor de vierde etappe van de Ruta del Sol?

Topfavoriet: Alessandro Covi (UAE-Team Emirates)
Outsiders: Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates), Tim Wellens (UAE-Team Emirates) en Andreas Kron (Lotto-Dstny)
Long shots: Jhonatan Narváez (INEOS Grenadiers), Dylan Teuns (Israel-Premier Tech), Matej Mohoric (Bahrain Victorious), Lorenzo Rota (Intermarché-Circus-Wanty) en Matteo Sobrero (Jayco AlUla)

Odds etappe 4 Ruta del Sol 2023

Tadej Pogacar: 4,00
Matej Mohoric: 8,00
Tim Wellens: 8,00
Dylan Teuns: 15,00
Andreas Kron: 19,00

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Bij Jacks ontvang je een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws