Favorieten etappe 6 CRO Race 2022 | Kan Viviani zijn jongere landgenoot Milan een hak zetten? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 6 CRO Race 2022 | Kan Viviani zijn jongere landgenoot Milan een hak zetten?

Favorieten etappe 6 CRO Race 2022 | Kan Viviani zijn jongere landgenoot Milan een hak zetten?

Na vijf enerverende dagen is het op zondag tijd voor het slotstuk van deze CRO Race: een 158 kilometer lange etappe richting de grootste stad van Kroatië, Zagreb. Spek naar de bek van de sprinters, normaal gezien. Maar wat is normaal in deze CRO Race? In de Leiderstrui probeert het uit te zoeken.

Parcours etappe 6 CRO Race 2022

Favorieten etappe 6 CRO Race 2022 | Kan Viviani zijn jongere landgenoot Milan een hak zetten?

De CRO Race wordt zondag afgesloten met een rit van 158 kilometer tussen Sveta Nedalja en Zagreb, de hoofdstad van het land in de Balkan. Deze etappe kent vrij weinig hoogtemeters, maar in de slotfase zal het toch wel opletten geblazen zijn. Dat is eigenlijk in elke etappe in deze CRO Race het geval geweest, waar ze duidelijk iets minder feeling hebben met het organiseren van wielerkoersen dan in West-Europa.

Enfin, de finish is dus in de hoofdstad, waar we ook enkele heuvels moeten overwinnen. 500 meter klimmen aan 6,6 procent, wat we tweemaal voor de kiezen krijgen, is echter niet iets waar de profs hun hand voor zullen omdraaien. In de laatste drie kilometer loopt het lichtjes bergaf, waardoor we andermaal met hoge snelheid de sprint zullen aanvatten.

Favorieten etappe 6 CRO Race 2022 | Kan Viviani zijn jongere landgenoot Milan een hak zetten?

Tijden
Start: 11.10 uur
Finish: 14.45 uur

Weer etappe 6 CRO Race 2022

Voor het weer hoeven de renners zondag naar verwachting niet te vrezen. Het is 22 graden in dit deel van Kroatië, waar ook geen regen en weinig wind verwacht wordt.

Favorieten etappe 6 CRO Race 2022

Op basis van alles wat we tot nu toe in deze CRO Race hebben gezien is Jonathan Milan de onbetwiste topfavoriet voor deze etappe. De Italiaan won al twee ritten in deze CRO Race en was ook in etappe drie de snelste, ware het niet dat Axel Laurance daar won. Mogelijk zou ploegmaat Matej Mohoric met een putsch in de dalende laatste kilometers ook nog een zaak kunnen doen voor het klassement, dus opties te over bij Bahrain Victorious.

Laurance is niet de enige snelle man bij B&B Hotels: ook Pierre Barbier liet in deze ronde al zien dat hij snelle benen heeft. De Fransman dacht de tweede rit te winnen, maar werd daar in extremis geremonteerd door Milan. Mocht hij zijn Italiaanse rivaal in deze slotrit kunnen verslaan, zou dat een mooie opsteker zijn voor de kleine spurter.

Bij INEOS Grenadiers kunnen ze de kaart-Elia Viviani trekken, alhoewel hij dit seizoen nog maar bar weinig heeft laten zien op de weg. Trek-Segafredo heeft met Jon Aberasturi en Matteo Moschetti twee potentiële ijzers in het vuur, terwijl het vanuit Nederlands oogpunt uitkijken is naar Nils Eekhoff (Team DSM) en Arvid de Kleijn (Human Powered Health).

Overige outsiders zijn Patrick Bevin (Team DSM), Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa), Fransico Galvan (Equipo Kern Pharma), Attilio Viviani (Bingoal-Pauwels Sauzen) en Sacha Modolo (Bardiani). Leider Vingegaard en zijn ploeg Jumbo-Visma zullen zich voornamelijk bekommeren om de strijd om de eindzege.

Favorieten lezers etappe 6 CRO Race 2022

Poll

Wie wint de slotrit van de CRO Race?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws