🎥 Franse vluchter komt in Tour de la Provence op kader terecht, maar blijft wonderwel overeind in gietende regen Wielrennen
Wielrennen

🎥 Franse vluchter komt in Tour de la Provence op kader terecht, maar blijft wonderwel overeind in gietende regen

🎥 Franse vluchter komt in Tour de la Provence op kader terecht, maar blijft wonderwel overeind in gietende regen

Vrijdagnamiddag stond de tweede rit van de Tour de la Provence op het programma. In tegenstelling tot Parijs-Nice (de 'Koers naar de zon') werd het een dag vol regen en miserie. Al van bij de start stonden de hemelsluizen open en die poorten gingen niet meer dicht tot aan de streep.

Zes renners lieten het niet aan hun hart komen en probeerden het wat warmer te krijgen door de vlucht van de dag te vormen. Het waren de Fransmannen Alexis Gougeard (Cofidis), Thomas Bonnet (TotalEnergies), Kévin Avoine (Van Rysel-Roubaix), Jonathan Couanon (Nice Métropole Côte d'Azur), Alexis Guerin (Philippe Wagner/Bazin) en de Canadees Robin Plamondon (CIC U Nantes Atlantique).

Het peloton onder leiding van Lidl-Trek gaf het zestal niet al te veel ruimte en naarmate de finish meer in zicht kwam, verkleumden Guerin en Couanon helemaal en moesten ze hun medevluchters laten gaan. Niet veel later droop ook Plamondon letterlijk en figuurlijk af en ook Avoine had enorm veel geluk dat hij niet onderuit ging op het spekgladde wegdek. De Fransman gleed weg op een hobbeltje in het wegdek, kwam met zijn zitvlak op de buis terecht en zwalpte van links naar rechts, maar kreeg zijn fiets uiteindelijk toch onder controle. Het leek wel op de actie van Jakob Fuglsang in de 2019-editie van Luik-Bastenaken-Luik...

Bekijk hieronder de video.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws