Trentin weet weer net niet te winnen: 'Frustrerend, omdat het de tweede keer is deze week' Wielrennen
Wielrennen

Trentin weet weer net niet te winnen: 'Frustrerend, omdat het de tweede keer is deze week'

Trentin weet weer net niet te winnen: 'Frustrerend, omdat het de tweede keer is deze week'

Matteo Trentin eindigde woensdag als tweede in de Giro del Veneto. De renner van UAE Team Emirates moest in de sprint zijn meerdere erkennen in Xandro Meurisse, die namens Alpecin-Fenix de bloemen in ontvangst mocht nemen. Maandag eindigde Trentin ook als tweede in de Coppa Agostino, wat hem een klein beetje moedeloos maakt.

Trentin kent een seizoen vol ereplaatsen, maar wist een kleine maand geleden zijn enige overwinning te noteren in de Trofeo Matteotti. De Italiaanse wegen lijken hem goed gezind, getuige zijn resultaten. Vanaf 12 september reed hij het Europees kampioenschap in Italië, de Memorial Marco Pantani, de Trofeo Matteotti, de Gran Piemonte, de Coppa Agostoni en de Giro del Veneto. Zijn slechtste resultaat? Een vierde plaats. Het kenmerkt de klasse van de 32-jarige Italiaan, alhoewel hij wat heeft ingeleverd op zijn sprintkwaliteiten. Het was daarom misschien niet helemaal verassend dat hij na zijn verlies tegen Alexey Lutsenko, van afgelopen maandag, ook woensdag een niet erkende snelle man voor zich moest laten. Meurisse bleef slim in het wiel van Trentin en kwam er in de laatste vijftig meter relatief eenvoudig overheen.

Trentin was door zijn matige eindsprint dan ook niet helemaal tevreden met het resultaat. 'Ik denk dat we als team de tactiek bijna perfect hebben uitgevoerd. Het is alleen jammer dat we Hirschi verloren in de afdaling. Daarna gingen ikzelf, Ulissi, Covi en Formolo om de beurt in de aanval en ik slaagde erin weg te komen, maar eindigde als tweede. Het is frustrerend, want het is de tweede keer deze week. Zondag gaan we het nog een keer proberen', zo laat hij weten op de ploegsite. Dan staat de Veneto Classic op het programma. Een wedstrijd over 206,5 kilometer, die de renners leidt van Venezia naar Bassano Del Grappa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws