Ganna breekt na Gent-Wevelgem lans voor Van Aert: 'Ik begrijp de controverse eromheen niet' Wielrennen
Wielrennen

Ganna breekt na Gent-Wevelgem lans voor Van Aert: 'Ik begrijp de controverse eromheen niet'

Ganna breekt na Gent-Wevelgem lans voor Van Aert: 'Ik begrijp de controverse eromheen niet'

Filippo Ganna is op de weg terug na zijn val in Gent-Wevelgem. De Italiaan rijdt woensdag met Dwars door Vlaanderen zijn laatste voorbereidingskoers voor Parijs-Roubaix, zijn grote doel van dit voorjaar.

Ganna kwam hard ten val in Gent-Wevelgem, waarbij hij zijn knie bezeerde. 'Het gaat echter weer goed met me. Ik heb fysiotherapie gehad en het gaat nu veel beter, ik heb alweer zonder problemen kunnen trainen. Ik ben kalm en heb maar één doel in mijn hoofd: Roubaix. Ik doe mijn best in de voorbereidingswedstrijden, maar het is de negende dag van april waar ik mee bezig ben. Dwars door Vlaanderen zal een mooie test zijn om te zien waar ik sta.'

In de E3 Saxo Classic eindigde Ganna als tiende. 'Ik zat daar verkeerd gepositioneerd op een cruciaal moment. Ik zat te ver van achteren en er was een valpartij. Daarna moest ik veel energie spenderen om terug te komen, waar ik cash voor heb betaald', vertelde hij aan La Gazzetta dello Sport.

Ganna begrijpt geste Van Aert: 'Dat is iets persoonlijks'

Terwijl Ganna al lang uit koers was, kwamen Wout van Aert en Christophe Laporte samen over de meet in Gent-Wevelgem. 'Ik begrijp de controverse eromheen niet', zegt Ganna. 'Het gebaar van Van Aert is iets persoonlijks. Iedereen mag doen wat hij wil, ik vind het een zeer aardig gebaar van hem naar een kameraad. Het is ook niet zo dat Laporte slecht was, hij was de enige die het wiel van Wout kon volgen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws