Ganna gaat met weinig fiducie van start in tijdrit Tour de France: 'Prioriteit is Parijs halen' Wielrennen
Wielrennen

Ganna gaat met weinig fiducie van start in tijdrit Tour de France: 'Prioriteit is Parijs halen'

Ganna gaat met weinig fiducie van start in tijdrit Tour de France: 'Prioriteit is Parijs halen'

Filippo Ganna wordt door veel kenners naar voren geschoven als dé te kloppen man voor de tijdrit op de voorlaatste dag van de Tour de France, maar de Italiaan zelf heeft er niet al te veel fiducie in. De hardrijder van INEOS Grenadiers voelt zich naar eigen zeggen niet optimaal.

Ganna kwam tot dusver twee keer in aanmerking voor een etappezege in deze Tour de France. Hij werd vierde in de openingstijdrit in Kopenhagen en kreeg in de door Mads Pedersen gewonnen rit naar Saint-Étienne krampen bij een versnelling van de Deen. Na afloop van die rit gaf Ganna al aan dat hij niet op zijn best was, en die lijn heeft zich doorgetrokken tot het laatste weekend.

Ganna voelt zich niet honderd procent

De tijdrit naar Rocamadour op de voorlaatste dag is zijn ultieme kans op een ritzege, maar al te hoge verwachtingen heeft Ganna niet. 'Het zijn zeer vermoeiende en moeilijke dagen geweest voor me, vooral in de Pyreneeën', blikt de Italiaan terug in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Ik voel mezelf niet honderd procent.'

'Mijn prioriteit is vooral het afmaken van de Tour en Parijs halen', stelt de wereldkampioen tijdrijden. 'Daarna zal ik eindelijk kunnen rusten. De route van de tijdrit heb ik nog niet bekeken, dat zal ik alleen doen bij de verkenning in de ochtend. Ik neem het zoals het komst en ben met elk resultaat gelukkig.'

Ganna zal zaterdag vroeg van het startpodium rollen in Lacapelle-Merival. De Italiaan start om 14.05 uur als eerste échte specialist, waardoor hij dus geacht wordt om een resultaat neer te zetten voor de toppers die vanaf dat moment nog moeten beginnen aan hun strijd tegen de klok. Hij is overigens niet de enige specialist die aangaf vermoeid te zijn, daar ook Wout van Aert na de etappe van vrijdag liet weten dat hij de benen begon te voelen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws