Van Aert zit met record van Sagan in zijn hoofd: 'Ben ermee bezig, omdat het realistisch is' Wielrennen
Wielrennen

Van Aert zit met record van Sagan in zijn hoofd: 'Ben ermee bezig, omdat het realistisch is'

Van Aert zit met record van Sagan in zijn hoofd: 'Ben ermee bezig, omdat het realistisch is'

Wout van Aert heeft in de negentiende etappe van deze Tour de France geen gooi gedaan naar een derde ritzege. De Belg voelde zich halverwege de etappe 'niet fantastisch' - hij wordt dan toch eens moe - en vertelde Christophe Laporte dat hij zelf zijn kans mocht gaan. De Fransman greep de kans met beide handen en pakte zijn eerste overwinning ooit in de Tour de France. Van Aert reageert voor de microfoon van Sporza vol ongeloof op de prestatie van zijn ploegmaat.

'Het is waanzinnig. Ik kon mijn oren niet geloven toen ik in de radio hoorde dat Christophe gewonnen had. Ik zat toen in de laatste kilometer, aan het uitbollen met Nathan (Van Hooydonck, red.). Ik voelde me vandaag niet fantastisch, en na alles wat Christophe al gedaan heeft voor mij, zowel in deze Tour als in het voorjaar... Ik had hem halverwege de rit gezegd dat hij er zelf voor moest gaan, en dat ik, samen met Tiesj (Benoot, red.) en Nathan, Jonas (Vingegaard, red.) wel uit de problemen zou houden. Zo kon hij zich concentreren op zijn sprint. Hij krijgt één kans en maakt het af. Dat is geweldig.'

Van Aert: 'Ik hoop me morgen weer goed te voelen en voor de overwinning te gaan.'

Vele wielerfans keken op enkele kilometers van de aankomst ongetwijfeld verbaasd op, toen Van Aert zelf op kop reed. Was zelf sprinten dan echt geen optie? 'Mocht ik nog punten moeten pakken voor de groene trui had ik het wel nog geprobeerd, maar ik voelde me echt niet heel goed. Het deed eens deugd om zonder stress de finale in te gaan, zonder de druk om te presteren. Ik hoop me morgen weer goed te voelen en dan wel voor de overwinning te kunnen gaan.'

Opvallend de laatste dagen: Van Aert is mathematisch al zeker van de groene trui, maar blijft punten sprokkelen bij de tussensprint. Speelt het record van Peter Sagan, die in 2018 477 punten behaalde, dan toch in het hoofd van de Belg? 'Ik sta er nu heel kort bij, dus het zou wel iets extra mooi zijn', zo vertelt Van Aert, die zelf momenteel 460 punten verzameld heeft. 'Het was eerst iets waar ik niet echt bij stilstond, maar nu dat het zo dichtbij is, is dat wel iets extra. Ik ben er mee bezig omdat het vrij realistisch is. Maar ik ga er ook geen gekke dingen voor doen', zo sluit Van Aert af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws