Naar Tudor vertrekkende Dainese schenkt DSM-firmenich een extra zege in WorldTour: 'Er stond best veel druk op' Wielrennen
Wielrennen

Naar Tudor vertrekkende Dainese schenkt DSM-firmenich een extra zege in WorldTour: 'Er stond best veel druk op'

Naar Tudor vertrekkende Dainese schenkt DSM-firmenich een extra zege in WorldTour: 'Er stond best veel druk op'

De negentiende etappe in de Vuelta a España was een kolfje naar de hand van Alberto Dainese, die Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) pas op de meet wist te kloppen. Na afloop van zijn triomf blikt de Italiaanse laureaat van Team DSM-firmenich in het flashinterview terug op zijn prestatie.

'We hebben het als ploeg echt geweldig gedaan', opent de 25-jarige Zuid-Europeaan zijn analyse. 'De afgelopen twee weken hebben we met z'n allen geëvalueerd wat er in de sprints van de eerste twee weken misging', refereert hij aan zijn ietwat mindere 'begin' van de Spaanse rittenkoers, waarbij een vierde plaats op dag vijf het hoogst haalbare bleek.

'Gelukkig heb ik in de slotfase van mijn periode bij DSM-firmenich nog een overwinning weten te boeken'

Volgens Dainese deden zijn ploegmaten bij de Nederlandse WorldTour-broodheer in aanloop naar de krachtsexplosie in Íscar alles goed. 'Maar op ongeveer één kilometer van de aankomst verloren we een paar gasten door die valpartij', doelt hij op de crash, die er voor zorgde dat onder meer groene trui Kaden Groves zijn kansen in rook zag opgaan. 'Voor die valpartij zat ik perfect gepositioneerd.'

Uiteindelijk wist Dainese zich dus toch voorin te nestelen en kwam hij in de ultieme slotfase als een duveltje uit een doosje opzetten. 'In de finishstraat stond de wind vol tegen. Ganna ging al vrij vroeg aan, waarop ik besloot nog even te wachten op mijn moment. Op die manier reed ik natuurlijk ook minder lang in de wind. Ik ben heel blij dat ik het op deze manier heb kunnen afmaken.' Dainese verkast volgend seizoen naar Tudor Pro Cycling, de ploeg van Fabian Cancellara. 'Gelukkig heb ik in de slotfase van mijn periode bij DSM-firmenich nog een overwinning weten te boeken. Dat is echt speciaal, temeer omdat er best veel druk op stond. Het was immers een van de laatste sprintkansen', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws