Ganna verontschuldigt zich aan vrienden en familie: 'Lijkt op de flop van het jaar' Wielrennen
Wielrennen

Ganna verontschuldigt zich aan vrienden en familie: 'Lijkt op de flop van het jaar'

Ganna verontschuldigt zich aan vrienden en familie: 'Lijkt op de flop van het jaar'

Na twee wereldtitels op rij in het tijdrijden leek Filippo Ganna zich op te mogen maken voor een nieuwe podiumplek op het WK tijdrijden in Wollongong, maar het liep anders... De Italiaan stelde zichzelf ernstig teleur met een zevende plek in de uitslag.

'Het is jammer, want de afgelopen dagen waren de signalen positief', klinkt het uit de mond van de tijdritspecialist. Na de race bleef een reactie van de INEOS-coureur lang uit, maar uiteindelijk dook via Tuttobiciweb nog een video op van hem, waarin hij zijn verhaal doet. 'Ik haalde waardes waar ik hoop uit kon putten. Ik ben nu teleurgesteld, maar dit soort races zitten er altijd tussen.'

Ganna hard voor zichzelf: 'Lijkt op de flop van het jaar'

Ganna voelt zich schuldig tegenover al zijn vrienden en familie die vanuit Europa hebben gekeken. 'Als ik gewonnen had, zou iedereen blij geweest zijn. Nu lijkt het echter op de flop van het jaar. Ik verontschuldig me vooral voor mijn vrienden en familie, die allemaal vroeg opgestaan zijn om naar mijn race te kijken', klinkt het aangedaan.

'Het ging gewoon niet goed', is uiteindelijk de conclusie. 'Als ik van de andere kant van de wereld kom, is dat zeker niet om alleen maar een shirt te dragen of mijn nummer op te spelden. Het is omdat ik een doel had. Helaas bleken mijn benen niet zo goed te zijn als hoe ik gewild had. Toen ik wakker werd had ik al geen goed gevoel.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws