Gaudu (derde in Luik in 2021) moet passen voor Ardennen wegens bronchitis Wielrennen
Wielrennen

Gaudu (derde in Luik in 2021) moet passen voor Ardennen wegens bronchitis

Gaudu (derde in Luik in 2021) moet passen voor Ardennen wegens bronchitis

David Gaudu kan dit jaar niet deelnemen aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman, die vorig jaar nog goed presteerde in beide wedstrijden, is niet genoeg hersteld van een bronchitis.

Groupama-FDJ maakt het nieuws rond Gaudu zelf bekend op sociale media. De coureur had na de Ronde van het Baskenland, die hij afsloot als achttiende, te kampen met een bronchitis. De Ardennenklassiekers komen hierdoor wat te vroeg voor hem. Dat mag een flinke aderlating heten voor hem en zijn ploeg: vorig jaar finishte hij nog als zevende in de Waalse Pijl en reed hij in Luik zelfs naar de derde stek.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Gaudu te maken krijgt met pech. De Ronde van het Baskenland was zijn eerste wedstrijd sinds Parijs-Nice, nadat hij in die wedstrijd vervelend ten val was gekomen. Hij gebruikte de wedstrijd in Noord-Spanje om weer ritme op te doen, maar dat wordt door de ziekte nu dus wederom verstoord.

Selectie Groupama-FDJ voor Waalse Pijl 2022

Bruno Armirail
Kevin Geniets
Matthieu Ladagnous
Rudy Molard
Quentin Pacher
Sébastien Reichenbach
Anthony Roux


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws