INEOS Grenadiers heeft de smaak te pakken: 'Onze aanpak verstoort de orde' Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers heeft de smaak te pakken: 'Onze aanpak verstoort de orde'

INEOS Grenadiers heeft de smaak te pakken: 'Onze aanpak verstoort de orde'

Als momenteel één ploeg het momentum te pakken heeft in de klassiekers, is het INEOS Grenadiers wel. De Britse formatie won door middel van Dylan van Baarle al de derde belangrijke eendagswedstrijd op rij. De ploegleiding is dan ook erg blij en tevreden, zo valt op te maken uit hun verhalen in verschillende media.

Eerst de Amstel Gold Race, vervolgens de Brabantse Pijl en later ook nog Parijs-Roubaix: INEOS Grenadiers rijgt momenteel de overwinningen aaneen. Niet alleen de overwinningen tellen, maar ook de manier waarop maakt veel indruk. De ploeg weet in de wedstrijden steevast hun mannen vooraan te positioneren, waarna de andere ploegen gedwongen worden om met een reactie te komen. Het past allemaal met de nieuwe filosofie van de ploeg, die is ingezet bij de toetreding van Grenadier als co-sponsor.

'Door dominant en aanvallen te koersen van vroeg in de wedstrijd kunnen we het renners als Mathieu van der Poel en Wout van Aert lastig maken', vertelt Knaven bij Het Nieuwsblad als hij gevraagd wordt naar het succes van zijn ploeg. 'Onze aanpak verstoort de orde. We doen dat omdat we overtuigd zijn dat we in de breedte heel sterk zijn en met meerdere renners kunnen winnen.'

Complimenten voor Van Baarle

Het is een aanpak die veel lijkt op de manier van koersen die eerder ook Quick Step-Alpha Vinyl en Jumbo-Visma hanteerden. Door met veel renners koers te maken, creëren ze een positie waarbij ze tot diep in de finale meerdere kaarten kunnen trekken. Al moet je dan ook nog maar net de benen hebben. Zonder de juiste vorm zou Van Baarle een stuk meer moeite gekend hebben om Parijs-Roubaix te winnen. De renner krijgt bij de ploeg dan ook volop lof.

Door Dave Brailsford, de baas bij INEOS Grenadiers, wordt Van Baarle de 'meest professionele renner' van de ploeg genoemd. 'Het geeft mij het gevoel dat het gewaardeerd wordt wat ik aan het doen ben', vertelt de Nederlander daarover bij De Telegraaf. Hij heeft het idee dat hij met zijn mentaliteit bij de ploeg een voorbeeld kan stellen voor zijn jongere ploeggenoten.

De openlijke complimenten van Brailsford voor Van Baarle zijn extra interessant omdat de Nederlander onlangs nog in verband werd gebracht met een overstap naar Jumbo-Visma. Van Baarle zelf gaf al aan dat hij ook nog in gesprek is met zijn huidige ploeg voor volgend seizoen. Wat de overwinning in de Hel van het Noorden betekent voor de contractonderhandelingen van de coureur, is voorlopig onbekend. Al geeft Knaven bij Het Laatste Nieuws nog wel aan dat iedereen 'hoopt dat hij blijft.'

Lees ook

Honger INEOS Grenadiers nog niet gestild

Voorlopig lijkt de honger van de Britse formatie in ieder geval nog niet gestild wat betreft de resultaten. Waar Van Baarle een rustperiode ingaat, hopen zijn ploeggenoten nog op nieuwe overwinningen in de Ardennenklassiekers. Knaven kijkt daarbij vooral naar Tom Pidcock: 'Tot dusver was hij nog niet goed genoeg om het verschil te maken, maar als bliksemafleider hielp hij anderen winnen.' Volgens de ploegleider konden Michal Kwiatkowski en Magnus Sheffield door hem respectievelijk de Amstel Gold Race en Brabantse Pijl winnen.

Knaven: 'We hebben het momentum te pakken sinds Dwars door Vlaanderen en zijn alleen maar beter geworden. Als we dit nog even kunnen doortrekken, dan zitten er zeker nog mooie resultaten in. Pidcock is in elk geval heel ambitieus voor wat er nu aankomt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws