Gaviria (tweede) tankt vertrouwen in Eschborn-Frankfurt: 'Hoop op meer in de Giro' Wielrennen
Wielrennen

Gaviria (tweede) tankt vertrouwen in Eschborn-Frankfurt: 'Hoop op meer in de Giro'

Gaviria (tweede) tankt vertrouwen in Eschborn-Frankfurt: 'Hoop op meer in de Giro'

Fernando Gaviria heeft met een tweede plaats in Eschborn-Frankfurt vertrouwen opgedaan voor de Giro d’Italia. In de Duitse koers werd de Colombiaanse sprinter geklopt door Sam Bennett. ‘Ik ben blij met dit resultaat gezien de sterke concurrentie.’

Gaviria keerde in de Ronde van Romandië terug in koers nadat hij bij een val in de Omloop Het Nieuwsblad een sleutelbeenbreuk had opgelopen. De sprinter stapte daar na drie etappes echter uit koers om zondag deel te nemen aan Eschborn-Frankfurt. Die keuze pakte met een tweede plek niet verkeerd uit.

Het resultaat was een opsteker voor Gaviria. ‘Het was een zware dag, met het lastige plaatselijke parcours’, reageert hij na afloop. ‘Ik ben tevreden met het resultaat; de concurrentie was sterk en ik finish achter een grote renner als Bennett.’

Gaviria: 'Ik ben terug in vorm'

Gaviria zijn volgende koers is de Giro, die vrijdag 6 mei van start gaat. ‘Ik sta waar ik wil staan richting de Giro: ik heb de benen deze week goed getest en voel me weer goed na de sleutelbeenbreuk die ik opliep. Ik ben terug in vorm met enkele goede resultaten en ik hoop op meer in de Giro’, besluit Gaviria.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws