Mollema positief over transfer Tolhoek naar Trek-Segafredo: 'De vrijheid gaat hem goed doen' Wielrennen
Wielrennen

Mollema positief over transfer Tolhoek naar Trek-Segafredo: 'De vrijheid gaat hem goed doen'

Mollema positief over transfer Tolhoek naar Trek-Segafredo: 'De vrijheid gaat hem goed doen'

Bauke Mollema begint in 2022 aan zijn achtste jaar bij Trek-Segafredo, waarin hij elf nieuwe namen bij de ploeg verwelkomt. Daaronder twee Nederlanders: Daan Hoole (SEG Racing) en Antwan Tolhoek (Jumbo-Visma). De 27-jarige Tolhoek krijgt bij Trek-Segafredo meer vrijheid dan bij Jumbo-Visma en dat kan volgens Mollema goed uitpakken.

Dat laat de inmiddels 35-jarige renner uit Groningen weten in de Live Slow Ride Fast Podcast. Samen met onder andere Laurens ten Dam hebben ze het over de overstap van Tolhoek, die Jumbo-Visma na vijf jaar verruilt voor Trek-Segafredo. In die vijf jaar won hij één etappe in de Ronde van Zwitserland (2019), maar de rest van zijn palmares is magertjes gevuld. Veelal moest hij werken voor een kopman, maar bij zijn nieuwe ploeg lijkt hij meer kans voor eigen succes te krijgen. Ploegleider Steven de Jongh liet onlangs nog weten dat hij een belangrijke rol kan spelen in de bergetappes, korte rittenkoersen en Ardennenklassiekers. 'Hij kan in ontsnappingen mee en voor etappezeges strijden.'

Het is eenzelfde rol die Mollema doorgaans vervult bij de ploeg en die hem het nodige succes opleverde. In de afgelopen zeven jaar wist hij onder meer twee ritzeges in de Tour de France, de Clasica San Sebastian en de Ronde van Lombardije op zijn naam te schrijven. Of Tolhoek diezelfde dromen kan najagen, is nog de vraag. Toch denkt Mollema dat zijn overstap geen slechte keuze is geweest. 'Ik denk dat deze switch wel goed kan uitpakken voor hem. Hij gaat hier meer de vrijheid krijgen en dat zal hem goed doen. Zowel in de wedstrijden, als in de trainingen.'

Ten Dam vergelijkt Tolhoek met Mollema: 'Antwan is ook no-nonsense'

Mollema spreekt erover Ten Dam, waarmee hij in de Tour de France van 2014 nog samen schitterde. Ten Dam heeft nog regelmatig contact met Tolhoek en is ook positief gestemd over zijn overstap en vergelijkt hem met Mollema. 'Antwan is ook no-nonsense. Het is iemand die tijdens iedere bergrit in de ontsnapping mee kan zitten. Dan kan hij zijn dagen uitzoeken en zijn kansjes meepikken. Maar hij kan ook een gat dichtrijden als het moet, dat heeft hij al laten zien.' Tolhoek gaf eerder in een interview al aan dat het winnen van een etappe in een grote ronde zijn hoofddoel is en dat hij daarom de overstap heeft gemaakt. Voorlopig lijkt hij ook op de lijst te staan om aankomende zomer de Tour de France voor de ploeg te betwisten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws