Matthews: 'Denk dat Van der Poel en Pogacar niet zo sterk waren als dat we allemaal dachten' Wielrennen
Wielrennen

Matthews: 'Denk dat Van der Poel en Pogacar niet zo sterk waren als dat we allemaal dachten'

Matthews: 'Denk dat Van der Poel en Pogacar niet zo sterk waren als dat we allemaal dachten'

Michael Matthews is een allemansvriend in het peloton, zo bleek rondom Milaan-Sanremo maar weer. De Aussie van Jayco AlUla kwam net tekort ten opzichte van Jasper Philipsen om de koers te winnen, maar was wel zo sportief om na afloop direct in de armen van de Belg (en nummer drie Tadej Pogacar) te vallen.

Matthews, al jarenlang een vaste klant in de top tien en op het podium van Milaan-Sanremo, viel vorige week nog ziek uit in Parijs-Nice. 'Maar uiteindelijk denk ik dat het me alleen geholpen heeft, want het weer was niet goed', zo liet hij op voorhand al weten. De Aussie reed donderdag samen met goede vriend Pogacar, net als hem woonachtig in Monaco, en diens verloofde Urska Zigart richting startplaats Pavia.

matthews pogcar

Ook in koers toonde Matthews zich opvallend relaxed. In de eerste uren van de koers keuvelde hij op zijn gemakje achterin het peloton met onder meer Van der Poel, waarbij de twee zichtbaar op beeld elkaars haarmatjes aftasten. Enkele uren later kwamen ze elkaar opnieuw tegen, maar dan in de finale. VDP offerde zijn kansen daarbij op voor Philipsen, wat Matthews ook niet slecht uitkwam.

Matthews trots, maar zit ook met bitter gevoel na tweede plek in Milaan-Sanremo

In de spurt leek de Aussie op weg naar de overwinning, maar uiteindelijk wist Philipsen hem op de valreep te remonteren. 'Het is lastig. Ik ben natuurlijk blij met mijn podiumplek, maar het voelt een beetje zuur aan. Ik was opnieuw dicht bij een zege in een Monument, dus... ik denk wel dat ik alles perfect heb gedaan, dus in die zin kan ik mezelf niets verwijten. Ik ben heel trots op mijzelf en de manier hoe ik het heb aangepakt. Het is mijn favoriete koers van het jaar en het is dus ook speciaal om weer op het podium te staan.'

Matthews handhaafde zich in het groepje der favorieten op de Poggio. 'Ik denk dat Pogacar en Van der Poel niet zo sterk waren als dat we allemaal dachten op voorhand, maar dat kwam mij niet slecht uit', besloot hij bij Eurosport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws