Geoghegan Hart afwezig in Giro: Nieuwe periode van ziekte zorgt voor nieuw programma Wielrennen
Wielrennen

Geoghegan Hart afwezig in Giro: Nieuwe periode van ziekte zorgt voor nieuw programma

Geoghegan Hart afwezig in Giro: Nieuwe periode van ziekte zorgt voor nieuw programma

Tao Geoghegan Hart heeft via zijn officiële kanalen uitgelegd waarom hij er in de Giro d'Italia niet bij is voor INEOS Grenadiers. De Brit won in 2020 nog de Ronde van Italië en was als schaduwkopman achter Richard Carapaz beoogd voor de editie van dit jaar. Ziekte gooide alles in de war.

Geoghegan Hart begon het jaar nog goed in de Ronde van Valencia, maar raakte daar net als veel andere renners besmet met het coronavirus. Hij kreeg er een flinke tik van en stapte half februari weer op. In de Tirreno-Adriatico keerde hij terug in koers en was hij goed op niveau. Hij werd aan het einde van de ronde echter weer ziek.

Na opnieuw een maandje afwezigheid reed Geoghegan Hart in april de Ronde van het Baskenland en daar werd duidelijk dat de basis niet goed genoeg was om de Giro d'Italia te doen. De Brit knechtte in de Spaanse rittenkoers voor Daniel Felipe Martínez, maar kon zelf weinig uitrichten. De keuze om de Giro niet te doen, was vervolgens snel gemaakt.

Geoghegan Hart rijdt Ronde van Hongarije in plaats van de Giro

In plaats daarvan trok Geoghegan Hart enkele weken op hoogte, waar hij naar eigen zeggen voor het eerst een serieus trainingsblok kon doen, sinds de start van het seizoen. 'Het waren ingewikkelde weken, maar ik ben blij dat ik weer voluit kan trainen. Ik heb een flink blok gedaan, met de steun van INEOS Grenadiers, en ben blij dat ik naar nieuwe doelen kan toewerken.'

Geoghegan Hart zal op 11 mei starten in de Ronde van Hongarije, daarna is het nog niet bekend wat de klimmer gaat doen. In de Tour de France is er mogelijk een plekje vrij, nu Egan Bernal begin dit seizoen wegviel na een crash. INEOS rekent in de Tour echter ook al op Adam Yates, Martínez én Geraint Thomas. Van de Vuelta a España maakt Carapaz een doel, nadat hij de Giro heeft gedaan.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws