Tour of the Alps verliest twee publiekstrekkers: Kelderman en Geoghegan Hart kiezen voor hoogte Wielrennen
Wielrennen

Tour of the Alps verliest twee publiekstrekkers: Kelderman en Geoghegan Hart kiezen voor hoogte

Tour of the Alps verliest twee publiekstrekkers: Kelderman en Geoghegan Hart kiezen voor hoogte

Wilco Kelderman en Tao Geoghegan Hart staan maandag niet aan de start van de Tour of the Alps. Beide renners waren wel beoogd voor de Italiaanse rittenkoers, maar kiezen voor een hoogtestage.

Kelderman koerste sinds 16 maart niet meer. De Nederlander van BORA-hansgrohe stond toen aan de start van Milaan-Turijn. Hij zou vervolgens op hoogte gaan naar de Sierra Neveda, maar werd ziek, vertelt hij aan In de Leiderstrui. Kelderman reisde later alsnog af naar Spanje, waar hij nu nog een tijdje blijft. Hij zal in Luik-Bastenaken-Luik weer koersen, maar mist daardoor dus wel de Tour of the Alps.

Ook Geoghegan Hart zien we niet terug in Italië. De Brit van INEOS Grenadiers zou met Pavel Sivakov en Richie Porte naar de Tour of the Alps gaan, als laatste voorbereiding op de Giro d’Italia. Geoghegan Hart is echter gespot op hoogte, waar hij samen met landgenoot James Knox van Quick Step-Alpha Vinyl aan zijn vorm werkt. Welke koersen hij richting de Giro nog wel rijdt, is niet bekend.

Kelderman en Geoghegan Hart met vallen en opstaan naar de Giro

Kelderman en Geoghegan Hart kwamen in de eerste maanden van 2022 al van alles tegen. Kelderman crashte in de Ronde van Valencia en kreeg er bovendien een coronabesmetting overheen. Via enkele Franse koersen en de Tirreno-Adriatico kreeg hij nog wat broodnodige kilometers in de benen.

Ook Geoghegan Hart reed de Ronde van Valencia en pikte daar Covid-19 op. In de Tirreno kwam hij ijzersterk terug, deed hij mee met de besten, maar haalde hij de finish niet door ziekte. Begin april reed hij de Ronde van het Baskenland, in dienst van kopman Daniel Felipe Martínez. In de Giro is hij een beoogde schaduwkopman achter Richard Carapaz. Kelderman rijdt de Giro als kopman, samen met Emanuel Buchmann en Jai Hindley.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws