Bardet ontvangt Fair Play-award na dappere hulpactie voor Alaphilippe in Luik-Bastenaken-Luik Wielrennen
Wielrennen

Bardet ontvangt Fair Play-award na dappere hulpactie voor Alaphilippe in Luik-Bastenaken-Luik

Bardet ontvangt Fair Play-award na dappere hulpactie voor Alaphilippe in Luik-Bastenaken-Luik

Romain Bardet heeft voor de start van de Giro d'Italia een diploma gekregen uit handen van het International Fair Play Committee. De Fransman kreeg die eer na zijn rol na de massale crash in Luik-Bastenaken-Luik.

Bardet lag erbij toen er richting Luik - op zestig kilometer van de streep - hard werd gevallen. De renner van Team DSM mankeerde niets en stond snel weer op, totdat hij zag dat er iemand in de berm lag. Julian Alaphilippe was tegen een boom aan gevlogen en lag beneden in een greppel.

Bardet schoot Alaphilippe te hulp

Zijn landgenoot Bardet bleef bij Alaphilippe, totdat de doktoren van de organisatie aanwezig waren. Bardet reed de wedstrijd ook niet uit, daarvoor had hij te veel meegemaakt. 'Ik voelde me super goed en was positief, maar na die crash kon het racen mij niets meer schelen', zo zei hij erover.

Bardet kreeg veel lof voor zijn actie, maar daar leek het bij te blijven. Voor de start van de Giro overhandigde het Fair Play Committee echter een diploma aan de klimmer. Het committee is volgens Het Nieuwsblad ontstaan uit Unesco, een organisatie van de Verenigde Naties voor onderwijs, cultuur en wetenschap.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws