Geoghegan Hart haalt uit: 'Toekomst van vertrouwde teams riskeren in onzekere tijden van ziekte' Wielrennen
Wielrennen

Geoghegan Hart haalt uit: 'Toekomst van vertrouwde teams riskeren in onzekere tijden van ziekte'

Geoghegan Hart haalt uit: 'Toekomst van vertrouwde teams riskeren in onzekere tijden van ziekte'

Tao Geoghegan Hart heeft zich via social media achter de tegenstanders van het UCI degradatie-systeem geschaard. De Brit laat wel vaker van zich horen als het om maatschappelijke- of sportieve problemen gaat en hij roept dit keer op om solidariteit te tonen in de wielersport.

Geoghegan Hart trekt zijn mond open, nu het wielerseizoen op z'n einde loopt. En daarmee wordt straks ook duidelijk welke ploegen er degraderen uit de WorldTour, op basis van de UCI Team Ranking. Alleen de beste achttien teams krijgen voor 2023, 2024 en 2025 een licentie en op dit moment zijn er ook enkele pro-continentale ploegen die serieus meedingen.

Geoghegan Hart vindt degradatie niet het juiste moment

'Hoe kunnen we een promotie-degradatie-systeem hebben en de toekomst van vertrouwde ploegen riskeren tijdens deze onzekere tijden van ziekte?', zo vraagt Geoghegan Hart zich af. 'Sport is niet eerlijk, dat is een feit. Maar dit voelt gewoon niet goed, niet nu en niet op deze manier. Ik zou graag meer solidariteit zien tussen de renners en de wielerploegen.'

Uiteraard krijgt Geoghegan Hart veel respons op zijn bericht, want als de huidige WorldTourploegen mogen blijven en niet degraderen, wat doen we dan met de teams die het op basis van hun prestaties hebben verdiend om een WorldTour-licentie te krijgen? 'Dat is niet mijn punt, ik wil alleen meet solidariteit. We zijn collega's en rijden allemaal in hetzelfde peloton. We willen onze banen behouden en dus is het niet team tegen team, maar we moeten samenwerken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws