Mas gaat 'alles of niets' spelen in strijd tegen Evenepoel én degradatie: 'Ga mezelf opofferen' Wielrennen
Wielrennen

Mas gaat 'alles of niets' spelen in strijd tegen Evenepoel én degradatie: 'Ga mezelf opofferen'

Mas gaat 'alles of niets' spelen in strijd tegen Evenepoel én degradatie: 'Ga mezelf opofferen'

Momenteel neemt Enric Mas de tweede plek in het algemeen klassement, maar de Spanjaard gaat alles op alles zetten om die te verruilen voor de leiderspositie. Op een online persmoment laat hij weten dat hij 'alles of niets' gaat spelen in de resterende etappes van de Vuelta a España.

Op de tweede rustdag stond Mas de pers te woord via zijn computer. De huidige nummer twee windt geen doekjes om zijn ambities: hij wil 'alles of niets' gaan spelen. 'Ik ga mezelf opofferen om de Vuelta te winnen', citeert MallorcaDiario. 'Ik ben me ook bewust van het puntenprobleem (strijd tegen degradatie, red.). Hoe hoger ik sta, hoe meer punten we zullen hebben.' Movistar Team verkeert namelijk in de gevarenzone en kan alle UCI-punten goed gebruiken.

Hoewel Mas dus tweede staat, heersen er bij hem nog altijd wat twijfels rondom de vorm. 'In Nederland had ik die meer, maar ze zijn er nog steeds. In de periode tussen de Tour en de Vuelta kende ik vanwege corona een periode met meer rust dan training. Nu ben ik onderweg wel met de sterksten mee kunnen gaan en dat motiveert me.' Zondag kon Mas de demarrage van rodetruidrager Remco Evenepoel echter niet beantwoorden.

Mas schrijft ook Roglic niet af

Wil Mas de Spaanse ronde winnen, dan zal hij nog wel moeten afrekenen met de huidige leider: Evenepoel. Op dit moment is zijn achterstand één minuut en twaalf seconden op de Belg. Mas ziet in dat het geen gemakkelijke klus gaat worden. 'Remco is de sterkste. Misschien gaat hij nog instorten, maar hij is al de hele Vuelta de beste geweest. Momenteel zien we zijn beste versie ooit. Tot het tegendeel is bewezen, zullen we het moeten accepteren.'

Daarnaast vlakt hij ook Primoz Roglic, de nummer drie van het algemeen klassement, niet uit in de strijd om de eindzege. Vooral voor de race tegen de klok heeft Mas hoge verwachtingen van de drievoudig winnaar. 'Deze tijdrit past heel goed bij hem. Als hij vooruitgang boekt, zal hij laten zien dat hij een kei is op dat terrein. Na zijn drie zeges van de afgelopen jaren is hij ook nu weer gekomen om te winnen. Het is een renner die 'alles of niets' speelt. Als hem dat niet lukt, zal hij proberen te verrassen in de Sierra Nevada. Ik hoop op zijn niveau te zijn', aldus Mas.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws