Geslaagd Colombiaans avontuurtje voor Van Aert, die bloedhete El Giro di Rigo afwerkt in vier uur Wielrennen
Wielrennen

Geslaagd Colombiaans avontuurtje voor Van Aert, die bloedhete El Giro di Rigo afwerkt in vier uur

Geslaagd Colombiaans avontuurtje voor Van Aert, die bloedhete El Giro di Rigo afwerkt in vier uur

Wout van Aert is in Colombia voor het welbekende wielerevent van collega Rigoberto Urán. Recentelijk zagen we al beelden verschijnen van een strak in het pak dansende en feestende Jumbo-Visma-ster, maar op zondag 12 november moest hij er dan toch echt aan 'geloven'. Toen moesten Van Aert en co immers de loodzware en bloedhete granfondo 'El Giro de Rigo' afleggen. De Vlaamse superster kon tijdens die lange tocht rekenen op genoeg aandacht van de Colombiaanse wielerfans.

155 kilometer met in totaal meer dan 2.000 hoogtemeters, zo laat het Stravatochtje van Van Aert zien. Samen met 5.000 recreanten en (ex-)profs zoals Santiago Buitrago (Bahrain Victorious), Oscar Sevilla (Team Medellín) en Sergio Higuita (BORA-hansgrohe) reed Van Aert door zeven lokale gemeenten. Volgens de lokale politie stonden er in totaal zo'n 30.000 mensen (!) te genieten aan de kant van de weg.

Tijdens de officiële presentatie van de protagonisten kon Van Aert al rekenen op een oorverdovend applaus van de toegestroomde massa, zo lieten beelden op Twitter zien. 'Wat een idool!', luidt één van de talloze lofzangen.

Ook tijdens de tocht zelf was er veel volk, waardoor Van Aert eigenlijk continu onder luid gejuich aan het rondfietsen was. Meestrijden om de dagzege deed de sympathieke coureur uit Herentals niet. Van Aert reed de tocht - welke afgewerkt moest worden in meer dan dertig graden Celcius - in zijn geheel samen met andere vedetten. Aan de finish was het gekkenhuis compleet en kon Van Aert op zeker spreken - voor als dat nog niet het geval was - van een geslaagd tripje naar Colombia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws