Thomas kan beulswerk verbluffende Ganna niet belonen: 'Deed mij denken aan Van Aert in de Tour' Wielrennen
Wielrennen

Thomas kan beulswerk verbluffende Ganna niet belonen: 'Deed mij denken aan Van Aert in de Tour'

Thomas kan beulswerk verbluffende Ganna niet belonen: 'Deed mij denken aan Van Aert in de Tour'

Na een tegenvallende eerste week richt Geraint Thomas zich op ritzeges in de Vuelta a España. Bij zijn eerste poging, in de elfde etappe, kwam de renner van INEOS Grenadiers tot een vijfde plek. De overwinning zat er dus niet en dat voelde Thomas tijdens de etappe al aankomen.

'Het is voor de helft geslaagd', zegt Thomas kort na de etappe bij Eurosport. 'We wilden met zijn tweeën mee in de ontsnapping en ik en Filippo (Ganna, red.) waren een goede combinatie. Ik vertelde hem en de ploeg halverwege dat ik mij niet zo goed voelde. Ik weet niet of ze in de auto dachten of ik nerveus was of weinig vertrouwen had. Maar ik was gewoon eerlijk. Ze probeerden mij aan te moedigen en Filippo stelde zich volledig in mijn dienst. Ik apprecieer dat, maar ik kon het helaas niet afwerken', aldus de man uit Wales.

Na zijn tweede plek in de Giro d'Italia hoopte Thomas ook in de Vuelta mee te strijden om een topnotering. Door een gebrek aan topvorm en wat tegenslag moest hij een streep door die ambitie zetten. Het winnen van etappes is nu het doel, maar vooralsnog heeft hij ook daar nog niet de benen voor. Zo erkent hij zelf ook. 'Het voelde alsof ik geen echte versnelling had op het einde, het voelde een beetje gelimiteerd. We hebben er in ieder geval alles aan gedaan.'

Thomas ziet een Ganna in topvorm

Aan steun ontbrak het Thomas echter niet. Ganna cijferde zich volledig weg en trok de kopgroep op de slotklim helemaal uit elkaar. Ook Thomas was onder de indruk. 'Zoals ik hem in het begin van de etappe zag, deed hij mij denken aan Wout van Aert in de Tour van vorig jaar. Hij maakte gewoon de ontsnapping. Toen hij doortrok brak het peloton door de zijwind in stukken. Hij heeft zoveel power, het is geweldig hem erbij te hebben', heeft Thomas mooie woorden over voor zijn ploegmaat, die dinsdag de tijdrit won.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news