Strenge Grégoire 'ontgoocheld' na tweede plek in Vuelta: 'Met tweede plaatsen bouw je geen palmares op' Wielrennen
Wielrennen

Strenge Grégoire 'ontgoocheld' na tweede plek in Vuelta: 'Met tweede plaatsen bouw je geen palmares op'

Strenge Grégoire 'ontgoocheld' na tweede plek in Vuelta: 'Met tweede plaatsen bouw je geen palmares op'

Romain Grégoire sloot de elfde etappe van de Vuelta a España af als tweede. Hij hield onder anderen Andreas Kron en Geraint Thomas achter zich, maar was toch 'ontgoocheld'. De neoprof van Groupama-FDJ wilde op de steile aankomst naar La Laguna Negra niets anders dan winnen. De Spanjaard Jesús Herrada was hem echter voor.

Een kopgroep van maar liefst 26 renners begon gezamenlijk aan de slotklim naar La Laguna Negra. Grégoire werd omringd door zijn ploeggenoten Lewis Askey en Rudy Molard. Askey verzette veel werk op het vlakke, Molard zat mee als knecht bergop. De twee renners deden hun werk formidabel en Grégoire had met nog een kilometer te rijden alle kansen om te winnen. 'Het plan was perfect. We hebben alles goed gedaan', stelt de jonge Fransman dan ook bij Eurosport.

Grégoire stuitte alleen op een hele sterke Herrada. 'Ik ben wel ontgoocheld dat ik niet heb kunnen winnen, al kon ik er niets aan doen omdat Herrada gewoon beter was. Ik heb geen spijt van hoe ik heb gereden.' In laatste paar honderd meters reed Herrada met rasse schreden weg bij zijn concurrenten. Grégoire werd tweede op drie seconden achterstand, Andreas Kron volgde al op acht seconden. 'Ik heb Jesús kunnen kloppen in de Tour du Limousin', aldus de runner up. 'Maar hier was hij beter dan ik. Ik had het liever omgedraaid.'

Grégoire: 'Met tweede plaatsen bouw je geen palmares op'

Naast Herrada keek Grégoire ook naar Geraint Thomas en Filippo Ganna, het duo van INEOS Grenadiers dat mee zat voorin. 'Het was een sterke kopgroep en een tweede plaats is goed. Al moet wel gezegd worden: met tweede plaatsen bouw je geen palmares op. Het resultaat is wel een goed teken en ik ben in vorm. Daarnaast staat Lenny Martinez goed in het klassement en kunnen renners zoals ik vaker voor ritzeges gaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws