Gespot op Strava: De avonturen van Wout van Aert, die amper stilzat (en met Jumbo-Visma begonnen is) Wielrennen
Wielrennen

Gespot op Strava: De avonturen van Wout van Aert, die amper stilzat (en met Jumbo-Visma begonnen is)

Gespot op Strava: De avonturen van Wout van Aert, die amper stilzat (en met Jumbo-Visma begonnen is)

Wout van Aert geniet van zijn offseason, maar zelfs dan is hij bijna dagelijks voorpagina-nieuws bij de wielermedia. Een trip naar Colombia, plannen voor een debuut in de Giro d'Italia en het klassieke voorjaar dat daardoor wordt ingekort... Tijd om de beste man eens onder de loep te nemen, want wat heeft hij de afgelopen weken eigenlijk op zijn fiets uitgevreten?

Van Aert heeft het er in de oktober-maand eens stevig van genomen. En waarom ook niet? Hij trok door tot het WK Gravel op 8 oktober, waar hij na een dag vol pech nog keurig top tien reed. Daarna verdween hij twee weken van de radar. Even lekker met het gezinnetje, want naast Georges kwam in de zomer ook Jerome ter wereld. Poepluiers verschonen en bijkomen van een lang seizoen, zo luidde de opdracht. Dat deed hij onder meer met een vakantie in Italië.

Van Aert start fietsend en hardlopend weer op met vrienden en familie

Vanaf 19 oktober was Van Aert weer terug, eerst met een hardlooprondje die getuige hij bijschrift ('Pilates benen 🥴') niet echt lekker verliep. Een dag later maakte de familie Van Aert een samenwerking met kaarsenfabrikant Mon Dada bekend. De portemonnee moet natuurlijk gevuld blijven. Vanaf daar kon de Strava-app weer op de telefoon, want het was weer tijd om te sporten!

Eind oktober genoot Van Aert nog zonder enige druk van de fiets én van de hardloopschoenen, met onder meer een vriendentrip over onverharde wegen van honderd kilometer richting Nederland en wat hardlooprondjes door de Herentalse bossen. 12,66 kilometer hardlopen in in net geen uur tijd staat er tussen, dat zijn alvast geen halve maatregelen! De maand werd afgesloten met twee fietsrondjes en een retourtje oma.

Gespot op Strava: De avonturen van Wout van Aert, die amper stilzat (en met Jumbo-Visma begonnen is)
Even hardlopen met Wout...

Van Aert vat een koudje en trekt naar Colombia

In de eerste week van november trok Van Aert de benen alvast iets feller in gang, omdat er een trip naar Colombia op de planning stond. Met wat Zwift, hardlopen en een wat langer rondje door de regen. Had 'ie dat moeten doen? Misschien niet, want op 6 november klaagt Van Aert over een verkoudheidje. Of zoals hij het zegt: 'Met het hoofd van de toeristische dienst van de regio Guangxi.' Het weer hielp niet mee in deze fase. 'Benen zijn nog niet goe genoeg voor winterbanden', schreef de Belg op 8 november bij een trainingsrit.

Daarna was het tijd om te vliegen. Van Aert sprak af met Rigoberto Urán voor de Giro del Rigo. Hij werd enkele dagen stevig in de watten gelegd, met de fiets eigenlijk als bijzaak. Een tripje van 77,18 op de dag van aankomst en zweten geblazen tijdens een hardlooprondje in de Colombiaanse luchtvochtigheid. Na een stevige inspanning van vijftig kilometer aan 37,1 gemiddeld was het dan eindelijk tijd voor de Gran Fondo van Urán: 155,63 kilometer en 2.277 hoogtemeters aan 39,2 kilometer per uur gemiddeld. Geen misselijke cijfers voor een vakantie-rondje...

Gespot op Strava: De avonturen van Wout van Aert, die amper stilzat (en met Jumbo-Visma begonnen is)
Van Aert wilde er wel even voor gaan in de Giro del Rigo

Van Aert terug in de kou, op naar het serieuze werk!

Van Aert keerde na een week Colombia terug in Herentals en hij had nog een weekje om te genieten van de laatste relaxte ritjes. Hij ging op pad met Jan Bakelants ('Brrr'), reed in z'n eentje 120 kilometer op de teller, werd volledig natgeregend, deed er nog eens dik honderd kilometer bij en ging nog eens met maatjes Vincent en Marnix op pad. Daarbij zat één van z'n vrienden nog vast in het prikkeldraad! Op 20 november kwam plots de laatste voorbij, voor de start van het nieuwe schooljaar. 'Tomorrow starts 2024', schreef hij erbij. Opbrengst van 8 oktober tot en met 20 november, de officiële offseason periode van Van Aert: 87,9 kilometer hardgelopen en 1.650,47 kilometer gefietst... Er zijn mensen die het rustiger aan doen tijdens hun vakantie!

Vanaf dinsdag 21 november was het zover: seizoen 2024. In de ochtend nog even 7,7 kilometer hardlopen in iets meer dan 35 minuten met Tiesj Benoot, in de middag gevolgd door een verkenning van Dwars door Vlaanderen van 110 kilometer en een beetje. Een klein tipje van de sluier richting het programma van Van Aert? Daar staan in het voorjaar vermoedelijk alleen Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op, als het om de kasseien-races gaat. Niet zo gek dus dat op woensdag een verkenning volgde van De Ronde. andermaal met de ploegmaats van Jumbo-Visma. Het seizoen van Van Aert is begonnen, op 9 december zien we hem voor het eerst aan het werk in de cross in Essen. We kunnen niet wachten!

Gespot op Strava: De avonturen van Wout van Aert, die amper stilzat (en met Jumbo-Visma begonnen is)
De Ronde van Vlaanderen verkennen voor Jumbo-Visma...

Voor meer Gespot op Strava, klik hier.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws