Gevallen Uijtdebroeks toont karakter met uitrijden WK: '120 kilometer alleen gereden' Wielrennen
Wielrennen

Gevallen Uijtdebroeks toont karakter met uitrijden WK: '120 kilometer alleen gereden'

Gevallen Uijtdebroeks toont karakter met uitrijden WK: '120 kilometer alleen gereden'

Cian Uijtdebroeks was één van de favorieten voor het WK voor junioren, maar een val na vijf kilometer maakte al een einde aan zijn ambities. De jonge Belg gaf echter niet op en reed de race uit, door in een soort bus de hele wedstrijd op kop te boren.

'Ik kwam snel ten val, maar er was geen schade aan mijn fiets. Ik reed terug naar de groep en vijf kilometer later vielen ze voor me en ik vloog over iedereen. Ik landde met mijn rug op een fiets en dat deed pijn', zo omschrijft Uijtdebroeks zijn eerste vijf kilometer van het WK, in gesprek met Sporza.

Na die tweede val was het peloton uit zicht, maar Uijtdebroeks stapte op en besloot de wedstrijd uit te rijden, met een legioen vol mindere goden in zijn wiel. 'Op dit parcours was het onmogelijk, maar ik wilde zo hard mogelijk rijden. Ik heb eigenlijk 120 kilometer alleen gereden. Ik heb zelf ook verschrikkelijk hard afgezien, maar op een WK in België mag je niet opgeven.'

Uijtdebroeks spreekt van 'training voor karakter'

Hij noemt het uiteindelijk 'een goede training voor mijn karakter'. Dat is wel een understatement, want menig renner had de bus allang opgezocht. 'Ik heb nu wel pijn aan mijn rug en schouders, maar het seizoen is eigenlijk gedaan. Mentaal was het zwaar, maar ik kreeg veel steun van de fans en dat gaf me moed om te blijven gaan.' Hij kwam uiteindelijk als zeventigste over de streep, op 8.26 minuten van winnaar Per Strand Hagenes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws