Gianni Vermeersch breekt lans voor Van der Poel: 'Aan WK-motivatie geen gebrek bij hem' Wielrennen
Wielrennen

Gianni Vermeersch breekt lans voor Van der Poel: 'Aan WK-motivatie geen gebrek bij hem'

Gianni Vermeersch breekt lans voor Van der Poel: 'Aan WK-motivatie geen gebrek bij hem'

Aan het einde van deze week staat met het WK veldrijden in Hoogerheide de apotheose van een zeer vermakelijke veldritwinter gepland. Net als alle andere fans genoot ook wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch van de strijd tussen zijn ploegmakker Mathieu van der Poel en landgenoot Wout van Aert. 'Het WK wordt heel mooi', stelt Vermeersch.

De Belg reed zelf ook een achttal crossen in december en januari, maar kwam uiteindelijk niet voor in de top tien van een veldrit. 'Daar maak ik me niet ongerust om', laat de man die zich nu klaarstoomt voor de klassiekers weten aan Sporza. 'Daarna hoop ik naar de Tour te gaan. En daarna is er misschien tijd voor gravel, maar als ik de Tour niet rijd, dan wordt het normaal de Vuelta. Dat kan dan ook een goede voorbereiding zijn op het WK gravel.' Net als vorig jaar wordt het WK gravel in Italië verreden.

Vermeersch stelt dat overwicht Van Aert 'minder groot is dan soms gedacht werd'

Vermeersch keek ook naar de strijd tussen Van der Poel en Van Aert. 'In bepaalde crossen had Mathieu geen geluk in de slotfase. Denk aan Loenhout en Zolder. Het overwicht van Wout is minder groot dan soms gedacht werd. En hij gaat altijd voluit tot de finish', nuanceert hij het krachtsverschil tussen de twee veldrittenoren. 'Het WK wordt heel mooi. Hoogerheide is altijd zwaar, zeker door de weersomstandigheden van de voorbije weken. En Mathieu rijdt dichtbij huis: aan motivatie geen gebrek', blikt Vermeersch vooruit op de clash in West-Brabant.

Van Aert en Van der Poel kenden beiden een goede generale voor de mondiale titelstrijd: de Belg van Jumbo-Visma wist zaterdag overtuigend te winnen in Hamme, terwijl de Nederlander zondag raak schoot in het Franse Besançon. Bij het laatste duel tussen de twee, in Benidorm, won Van der Poel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws