Van der Poel kent goede generale repetitie in aanloop naar WK: 'Volgende week is het fifty-fifty' Veldrijden
Veldrijden

Van der Poel kent goede generale repetitie in aanloop naar WK: 'Volgende week is het fifty-fifty'

Van der Poel kent goede generale repetitie in aanloop naar WK: 'Volgende week is het fifty-fifty'

Mathieu van der Poel voerde in de Wereldbekerwedstrijd van Besançon een heuse 'onemanshow' op. De Nederlander begon rustig aan zijn cross, maar vond het in de vierde ronde wel welletjes. De Alpecin-Deceuninck-renner gaf er een flinke snok aan en begon daarmee aan zijn solo-onderneming. Aan de meet was hij bijna een minuut sneller dan runner-up Laurens Sweeck.

'Het was een bewuste keuze om pas na een paar rondjes ten aanval te trekken', opent Van der Poel zijn analyse in het flashinterview. 'Het was moeilijk om direct vanaf de start al een verschil te maken. Ik wilde het graag wat rustiger aan doen in het begin, zodat ik later op het lastigste stuk van het parcours kon zien wat ik met een aanval kon bereiken. Dat ging uiteindelijk erg goed, dus ik ben blij.'

Toen Van der Poel na een machtige aanval eenmaal vertrokken was, ontstond er daarachter een grote groep in de strijd om plek twee. 'Het parcours lag er erg snel bij vandaag. Als je dan aanvalt, weet je dat ze in zo'n grote groep naar elkaar gaan kijken. Het was mijn doel om het zo aan te pakken, dus het was fijn dat ik direct een mooi gat te pakken had', verduidelijkt de winnaar zijn koerstactiek.

'Volgende week zal er veel gaan afhangen van de weersomstandigheden', voorspelt Van der Poel

'Toen ik eenmaal weg was, reed ik gewoon op mijn eigen tempo door tot aan de finish', aldus een tevreden Van der Poel, die daarbij ook aangeeft zich helemaal klaar te voelen voor het WK veldrijden in Hoogerheide op 5 februari. 'Het ging echt wel goed vandaag. Ik mag blij zijn met hoe ik me voelde. Volgende week zal er veel gaan afhangen van de weersomstandigheden. De komende dagen probeer ik ook een beetje te rusten. Hopelijk kom ik dan in mijn beste vorm aan de start in Hoogerheide.

Veel crossliefhebbers schatten de kansen van Van der Poel op het WK in als fifty-fifty. Dat wordt ook door Van der Poel zelf beaamd. 'Het gaat aan de benen van de dag liggen. Ik denk inderdaad wel dat het vijftig-vijftig kan zijn, maar Wout heeft dit seizoen misschien al wel een aantal keer het voordeel gehad. Hopelijk kan ik volgende week wat weerwerk bieden en dan zijn we echt wel aan elkaar gewaagd. Met een paar korte trainingen en wat rust hoop ik volgende week mijn beste cross van het seizoen te rijden.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news