Gilbert wil Ewan dinsdag op veertigste verjaardag aan ritwinst helpen: 'Zege komt er zeker' Wielrennen
Wielrennen

Gilbert wil Ewan dinsdag op veertigste verjaardag aan ritwinst helpen: 'Zege komt er zeker'

Gilbert wil Ewan dinsdag op veertigste verjaardag aan ritwinst helpen: 'Zege komt er zeker'

Philippe Gilbert viert dinsdag alweer zijn veertigste verjaardag en ziet als cadeautje graag niets minder dan een overwinning van ploeggenoot Caleb Ewan. Toch kwam de Australiër in zijn eerste twee sprintkansen niet verder dan een dertiende en negende plaats, maar een overwinning gaat volgens Gilbert niet lang uitblijven met de huidige vorm van de topsprinter.

Gilbert is bezig aan zijn twaalfde Tour de France, waarin hij één rit wist te winnen. Dat was de openingsetappe in de editie van 2011, wat een topseizoen was voor de Belg. Hij won dat jaar de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en talloze andere wedstrijden. Die honger en kwaliteit voor het winnen van wedstrijden is de laatste jaren enigszins verdwenen, al wist Gilbert dit jaar nog de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam te schrijven. In de Tour de France aast hij op een goede ontsnapping, maar rijdt hij de eerste dagen vooral in dienst van Ewan.

Waar de eerste twee massasprints net niet verliepen zoals ze het bij de Belgische ploeg graag zien, lijkt de etappe van dinsdag meer op het lijf geschreven van de kleine Australiër. Onderweg liggen de nodige heuvels en daar weet Ewan volgens ploeggenoot Gilbert wel raad mee. 'Het is een zware rit. De focus is groot, zeker met de ambitie om Caleb eindelijk aan zijn eerste overwinning te helpen. Ik ben zeker dat die overwinning voor Caleb nog komt. Hij is in vorm en heeft soms meer kans als het bergop gaat of wanneer het parcours moeilijker is', zo laat hij weten tegenover Sporza.

Gilbert beseft dat winnen moeilijker wordt: 'Misschien door de leeftijd'

Na woensdag volgt een pittige dag op de kasseien en worden de etappes nog lastiger. Daarin aast Gilbert op een kans via de ontsnapping, waar de Belg hoopt om samen met ploeggenoot Tim Wellens in te zitten. 'Ik denk dat deze Tour redelijk open wordt voor ontsnappingen. Wij hebben een sterke ploeg voor de ontsnapping en ik hoop mee te kunnen gaan in een mooie groep met Tim. Het is altijd makkelijker als we met meerdere ploeggenoten zijn. We gaan voor het best mogelijke resultaat. Een rit winnen zou fantastisch zijn, maar dat is altijd moeilijk geweest en nu met de leeftijd misschien nog wel moeilijker.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws