Caleb Ewan komt goed weg na valpartij in slotmeters openingsrit Giro d'Italia Wielrennen
Wielrennen

Caleb Ewan komt goed weg na valpartij in slotmeters openingsrit Giro d'Italia

Caleb Ewan komt goed weg na valpartij in slotmeters openingsrit Giro d'Italia

Caleb Ewan leek naar een podiumplek te sprinten in de openingsetappe van de Giro d’Italia. De rappe Australiër kon prima volgen op de slotklim en spurtte samen met Mathieu van der Poel en Biniam Girmay voor de overwinning. Ewan raakte echter het achterwiel van Girmay en kwam zodoende met de finish in zicht ten val.

Ewan had zijn zinnen gezet op de eerste roze trui van de Giro d’Italia 2022. De sprinter van Lotto Soudal kan ook op de wat korte klimmetjes goed uit de voeten. Zo maakte hij in het verleden al indruk op de Poggio van Milaan-Sanremo door met de eersten boven te komen. Ook op de niet al te zware klim naar het kasteel van Visegrád kon Ewan gemakkelijk volgen. Door een verkeerde manoeuvre raakte hij echter het achterwiel van Girmay. Ewan viel en zag zowel de dagzege als de ritzege in rook opgaan.

Lotto Soudal meldt in een update dat Ewan geen zware blessures heeft overgehouden aan zijn val. De Australiër heeft wel last van verschillende kneuzingen. Hij kan zaterdag echter gewoon starten in de tijdrit van 9,2 kilometer in Boedapest. Zondag krijgt Ewan vervolgens een nieuwe kans om te sprinten voor de winst.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws