Giro d'Italia 2022: BORA-hansgrohe met Kelderman, Hindley en Buchmann Wielrennen
Wielrennen

Giro d'Italia 2022: BORA-hansgrohe met Kelderman, Hindley en Buchmann

Giro d'Italia 2022: BORA-hansgrohe met Kelderman, Hindley en Buchmann

BORA-hansgrohe heeft de selectie voor de Giro d’Italia vrijdagavond bekendgemaakt. De Duitse WorldTour-formatie mikt vol op het algemeen klassement met Emanuel Buchmann, Jai Hindley en Wilco Kelderman. De laatste twee waren respectievelijk de nummers twee en drie van de 2020-editie. De Giro gaat 6 mei van start in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

De selectie van BORA-hansgrohe windt er geen doekjes om h: ze mikken vol op een topnotering in het algemeen klassement. Met Hindley en Kelderman brengen ze de nummers twee en drie van het podium in 2020 aan de start. De Australiër en de Nederlander reden toen voor Team DSM. De vorm van met name Kelderman is dit seizoen nog niet geweldig. Hij begon al met een achterstand aan de seizoensvoorbereiding en kampte ook met ziekte en valpartijen. Zijn beste uitslag was een negentiende plek in de Tirreno-Adriatico. Hindley kwam daar beter voor de dag met een vijfde plek. Recent moest hij vanwege ziekte echter wel Luik-Bastenaken-Luik laten schieten.

Het derde speerpunt is Buchmann, de nummer vier van de Tour de France 2019. Sindsdien wil het met de Duitse klassementsrenner niet meer zo vlotten. Vorig jaar reed hij ook de Giro, toen viel hij in de vijftiende etappe uit na een valpartij. Buchmann kwam dit seizoen slechts tot een vijftiende plek in het klassement van de Ruta del Sol. In zijn meest recente koers, de Ronde van het Baskenland, moest hij in de slotrit opgeven.

Verder is Lennard Kämna een interessante naam. De Duitser mag een échte rittenkaper genoemd worden. Recent won hij vanuit de vlucht nog een etappe in de Tour of the Alps. In het verleden presteerde hij dat ook al in de Ronde van Catalonië en het Critérium du Dauphiné. Zijn mooiste zege is alleszins een Touretappe in de editie van 2020. De selectie van BORA wordt vervolledigd door Giovanni Aleotti, Cesare Benedetti, ex-mountainbiker Ben Zwiehoff en Patrick Gamper.

Selectie BORA-hansgrohe Giro d'Italia 2022

Wilco Kelderman
Emanuel Buchmann
Lennard Kämna
Jai Hindley
Patrick Gamper
Cesare Benedetti
Ben Zwiehoff
Giovanni Aleotti

Later meer.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws