INEOS Grenadiers maakt Giro-selectie bekend: Carapaz kopman, Pidcock afwezig Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers maakt Giro-selectie bekend: Carapaz kopman, Pidcock afwezig

INEOS Grenadiers maakt Giro-selectie bekend: Carapaz kopman, Pidcock afwezig

INEOS Grenadiers heeft de selectie voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. De Britse formatie start met oud-winnaar Richard Carapaz binnen de gelederen. Opvallende afwezige binnen de selectie is Tom Pidcock.

Binnen het team mag Carapaz zich de uitgesproken kopman noemen. De Ecuadoraan won de Italiaanse grote ronde eerder in 2019 en geldt volgens de bookmakers ook dit jaar als één van de topfavorieten. Hij krijgt onder meer de steun van Richie Porte. De Tasmaniër rijdt zijn allerlaatste grote ronde en maakte bekend Carapaz te proberen helpen aan een mooi resultaat.

Carapaz kan verder rekenen op de nodige klimondersteuning van Pavel Sivakov, Ben Tulett en zijn landgenoot Jhonatan Narváez. Ook op het vlakke is de ploeg goed vertegenwoordigd met erkende hardrijders als Jonathan Castroviejo, Ben Swift en Salvatore Puccio.

Wie niet van de partij is in Italië, is Pidcock. De Brit was in eerste instantie voorzien voor een deelname aan de Giro, maar de laatste weken begonnen andere geluiden te klinken wat betreft zijn programma. Eerder deze week werd de Brit ook al gespot, terwijl hij de kasseienetappe in de Tour de France aan het verkennen was.

Selectie INEOS Grenadiers voor Giro d'Italia 2022

Richard Carapaz
Jonathan Castroviejo
Jhonatan Narváez
Richie Porte
Salvatore Puccio
Pavel Sivakov
Ben Swift
Ben Tulett


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws