Gloag (Jumbo-Visma) vecht terug met zesde plaats in tweede etappe Coppi e Bartali: 'Vorige week ziek geweest' Wielrennen
Wielrennen

Gloag (Jumbo-Visma) vecht terug met zesde plaats in tweede etappe Coppi e Bartali: 'Vorige week ziek geweest'

Gloag (Jumbo-Visma) vecht terug met zesde plaats in tweede etappe Coppi e Bartali: 'Vorige week ziek geweest'

`Na een mindere dag tijdens de eerste rit van de Coppi e Bartali, kwam Thomas Gloag woensdag een stuk beter voor de dag. De Brit van Jumbo-Visma was de aanstoker van de beslissende vlucht, die op de Muur van Belvedere zou strijden om de ritzege. Gloag moest in de laatste hectometers passen, maar bij Jumbo-Visma waren ze tevreden met de prestatie van hun toptalent in de tweede etappe van de Coppi e Bartali, die gewonnen werd door Sean Quinn.

Toen Gloag in volle finale versnelde, kreeg hij zes renners mee. Onder andere Mauro Schmid, Quinn en Gianluca Brambilla volgden in het spoor van de Brit. Op de Muur van Belvedere, een beklimming van net geen kilometer aan meer dan tien procent gemiddeld, waren er vijf renners sterker dan Gloag. Een zesde plaats in de daguitslag was het logische gevolg.

Gloag presteert sterk na ziekte vorige week

'Het was goed om Tom voorin te zien koersen. Hij is vorige week ziek geweest en had dinsdag een mindere dag. Vandaag was hij de sterkste van ons', zo vertelt ploegleider Robert Wagner op de ploegsite van de Nederlandse formatie. Door zijn mindere eerste etappe speelt Gloag geen rol van betekenis meer in het algemeen klassement. Tijmen Graat is de beste geklasseerde renner van de zwart-gele brigade, met een veertiende plaats op 1.13 minuten van leider Schmid.

De derde etappe van de Coppi e Bartali belooft weer een pittige te worden. De renners moeten donderdag maar liefst vier keer over de Monte Cavallo. Deze klim is 4,6 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3 procent. Dat het eerste deel van de klim bezaaid ligt met stenen maakt het extra lastig. Bij de laatste passage over de top is het nog zo'n twintig kilometer te gaan. Bij Jumbo-Visma zien ze het alvast zitten. 'Donderdag gaan we verder strijden. In de breedte zijn we heel goed en er komt nog een aantal mooie ritten aan', aldus Wagner.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news