Lotto Dstny sterk in de breedte, maar komt niet aan sprinten toe met Ewan in Brugge-De Panne Wielrennen
Wielrennen

Lotto Dstny sterk in de breedte, maar komt niet aan sprinten toe met Ewan in Brugge-De Panne

Lotto Dstny sterk in de breedte, maar komt niet aan sprinten toe met Ewan in Brugge-De Panne

Het is vooralsnog niet het jaar van Caleb Ewan. Een zege in de Schwalbe Classic zorgde ervoor dat de nul al snel van de tabellen was, maar sindsdien lukt winnen niet meer voor de Australiër. Ook in de Classic Brugge-De Panne kende Ewan een baaldag en gaf hij zelfs op. Fredrik Frison (vierde) en Cedric Beullens reden wel een sterke koers namens de Belgische formatie.

Het was voorspeld en zo geschiedde: wind en regen zorgden voor een hele dag koers. De eerste passage door de beruchte Moeren leidde tot heel wat waaiergeweld, nadien zou het amper nog stilvallen. Voor Lotto Dstny maakten Frison en Beullens deel uit van de beslissende waaier. Die eerste was attent en sterk genoeg om in volle finale achter Olav Kooij, Jasper Philipsen en Yves Lampert te gaan. Meer dan een vierde plaats zat er echter niet in voor de 30-jarige Belg. De overwinning ging naar een sterke Philipsen.

Frison en Beullens zien collectief sterk Lotto Dstny 

'Met Kooij, Lampaert en Philipsen in de kopgroep zou het altijd moeilijk worden om voor de winst te rijden. Op het einde heb ik alles of niets gespeeld maar jammer genoeg lukte het net niet. Ik moest echt alles geven om het gat naar de drie koplopers te dichten en misschien miste ik op het einde de krachten die ik daarvoor gebruikte, maar deze vierde plaats stemt me zeker en vast tevreden. We hebben met Lotto Dstny een collectief sterke koers gereden en ook persoonlijk smaakt deze prestatie naar meer', aldus Frison op de ploegsite.

Die collectief sterke prestatie was ook toe te schrijven aan Beullens. De 26-jarige renner maakte een sterke indruk en beschermde in het slot de vlucht van zijn ploegmaat en sprintte zelf nog naar een knappe zevende plaats. 'Het was een echte afvallingskoers waarbij de sterkste renners overbleven. Met heel wat sprinters present in de finale was het met ons twee wat uitdokteren hoe we de koers naar onze hand konden zetten. Maar met twee Lotto Dstny-renners in de diepe finale en een vierde en zevende plaats kunnen we tevreden terugblikken op Classic Brugge-De Panne. Dit was voor mij een meer dan geslaagde test om in te schatten hoe het met de conditie gesteld is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws