Goed nieuws voor Ewan en Lotto-Dstny: De Buyst en Van Gils kunnen na crash in tweede etappe gewoon starten Wielrennen
Wielrennen

Goed nieuws voor Ewan en Lotto-Dstny: De Buyst en Van Gils kunnen na crash in tweede etappe gewoon starten

Goed nieuws voor Ewan en Lotto-Dstny: De Buyst en Van Gils kunnen na crash in tweede etappe gewoon starten

Jasper De Buyst en Maxim Van Gils zijn maandag in staat om te starten in de derde etappe in de Tour de France. De twee Belgen van Lotto-Dstny gingen in de tweede etappe onderuit, maar uit onderzoek zijn geen zware blessures aan het licht gekomen.

Van Gils leek door een put of gat in de weg te rijden, waardoor de jonge klimmer over z'n stuur vloog. Hij bleef even zitten, maar kon zijn weg vervolgen. In een persbericht laat Lotto-Dstny weten dat Van Gils naast wat kneuzingen en schaafwonden geen verder letsel heeft opgelopen.

Bij De Buyst waren er wel iets meer zorgen. De lead-out van Caleb Ewan lag er ook bij en had vooral pijn aan zijn pols. Er werden na afloop geen breuken vastgesteld, al zit er wel een bloeduitstorting op de pols van De Buyst. Na enkele tests op maandagochtend kreeg de renner groen licht om te starten.

De Buyst cruciaal in sprinttrein Caleb Ewan

Goed nieuws voor de ploeg, maar vooral voor Ewan. De Buyst is een cruciale schakel in de sprinttrein van de Australiër, die in de Tour de France voor ritwinst wil gaan in één van de massasprints. Op maandag ligt er voor de rappe mannen een eerste kans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws