Goed nieuws voor Visma | Lease a Bike en Tourjoker Bart Lemmen: oud-militair verlengt contract met twee jaar Wielrennen
Wielrennen

Goed nieuws voor Visma | Lease a Bike en Tourjoker Bart Lemmen: oud-militair verlengt contract met twee jaar

Goed nieuws voor Visma | Lease a Bike en Tourjoker Bart Lemmen: oud-militair verlengt contract met twee jaar

Bart Lemmen blijft twee jaar langer bij Visma | Lease a Bike. Dat meldt de ploeg in een persbericht op woensdagochtend. De oud-militair, die dit jaar zijn eerste seizoen in dienst van de ploeg rijdt, kwam over van Human Powered Health voor zijn eerste jaar op het hoogste wielerniveau. De ploeg is nu zo enthousiast dat het contract van Lemmen, die onverwachts de Tour rijdt, nu verlengd is.

Lemmen stond niet op het rooster voor de Tour, maar is de vervanger van Sepp Kuss, die niet fit genoeg bleek om te starten in Frankrijk. De oud-militair, die als een razende de wielerwereld heeft bestormd, ligt nu vast tot en met 2027 bij de Nederlandse topploeg.

Ploeg Visma | Lease a Bike simpelweg overtuigd door prestaties Lemmen: 'Gaat nog stappen maken'

'Bart heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt', vertelt ploegleider Merijn Zeeman. 'Hij is pas twee jaar prof geworden en rijdt nu al in de Tour. Vorig jaar waren we onder de indruk van zijn kunnen en dit jaar heeft hij nog meer gedaan. Wij geloven dat hij zich verder kan ontwikkelen en daarom verlengen we zijn contract graag. Hij is een uitstekende klimmer en heeft dit jaar al geweldige resultaten behaald in de Tour Down Under, UAE Tour en de Ronde van Noorwegen. Ook in de Tour bewijst hij zijn waarde door Jonas Vingegaard vakkundig te ondersteunen.'

De verlenging doet Lemmen zelf ook erg goed. 'Ik voel me thuis in dit team. Ik ben pas twee jaar profrenner en ik blijf me ontwikkelen. Ik heb dit jaar veel geleerd. Het is ontzettend leerzaam om met renners als Jonas Vingegaard, Matteo Jorgenson, Sepp Kuss en Wout van Aert te werken. Ik voel het vertrouwen van het team en dat betekent veel voor mij. Ik ben erg blij dat ik mijn contract met nog eens twee jaar kan verlengen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws