Dinsdag Van den Berg en Jakobsen, woensdag Carapaz en Bardet? dsm-firmenich en EF blijven op dagzeges jagen Wielrennen
Wielrennen

Dinsdag Van den Berg en Jakobsen, woensdag Carapaz en Bardet? dsm-firmenich en EF blijven op dagzeges jagen

Dinsdag Van den Berg en Jakobsen, woensdag Carapaz en Bardet? dsm-firmenich en EF blijven op dagzeges jagen

Fabio Jakobsen en Marijn van den Berg zijn twee van de drie Nederlandse speerpunten in de Tour de France. Op dinsdag lukte het beide heren niet om een stempel te drukken op de spurt. Ze gaven namens hun ploegen dsm-firmenich PostNL en EF Education-EasyPost hun mening over de etappe, terwijl hun teams alweer uit zullen kijken naar de elfde rit van woensdag.

Ploegleider Matt Winston beschreef waar het misging voor zijn ploeg. 'We kwamen als team over de klim in de finale, maar in de snelle afdaling richting de laatste vijf kilometer raakten we elkaar enigszins kwijt en kwamen nooit meer echt samen als springroep. Frank toonde een goede inspanning door John Degenkolb in een positie te brengen van waaruit hij kon sprinten. Voor hem zorgt dat voor een beetje gemengde gevoelens door top 10 te rijden op deze manier terwijl het ons doel is om te sprinten met Fabio', aldus Winston.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor dsm-firmenich PostNL en EF, dat trein-Van den Berg zag uitblinken

Van den Berg kende wel een uitstekend werkende lead-out: zijn roze trein reed tot in de slotfase voorop het peloton. Neilson Powless was er onderdeel van. 'De leadout doen was best leuk. Het was pijnlijk. Ik proefde bloed in de laatste paar kilometer, maar het was goed. We willen altijd een beter resultaat, maar uiteindelijk denk ik dat we het als team redelijk goed hebben gedaan', aldus de Amerikaan.

De Nederlandse sprinter zelf was blij met de support van zijn ploeg. 'De leadout was echt goed, al beter dan de andere dag. We gingen iets te vroeg, maar het was veel beter dan daarvoor. De finale was hectisch. Misschien raakten we te vroeg de wind, maar ik denk dat we hier op verder kunnen bouwen.' Op woensdag staat voor dsm en EF een belangrijke dag te wachten, waarin de vlucht een goede kans maakt op de dagzege. Mannen als Romain Bardet, Warren Barguil (dsm) en Ben Healy, Richard Carapaz en Powless (EF) zullen dan opnieuw hun kans schoon zien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws