Good-old Vinokourov fungeert als tolk voor wereldkampioen Fedorov: 'Gevoel dat ik kon winnen' Wielrennen
Wielrennen

Good-old Vinokourov fungeert als tolk voor wereldkampioen Fedorov: 'Gevoel dat ik kon winnen'

Good-old Vinokourov fungeert als tolk voor wereldkampioen Fedorov: 'Gevoel dat ik kon winnen'

En zo ben je plots wereldkampioen bij de beloften en moet je een flashinterview geven. Yevgeniy Fedorov is het Engels niet echt machtig en dus was het zijn Astana-ploegbaas Alexandre Vinokourov die wel even wilde fungeren als tolk. Wat had Fedorov na zijn prachtige wereldtitel in Australië te melden?

'Ik had wel het gevoel dat ik kon winnen, maar er waren bij de start zoveel goede concurrenten... Ik heb de Vuelta gereden als voorbereiding bij Astana en kwam hier dus in goede vorm. Ik wilde voor het beste resultaat gaan en dat is gelukt', zo vertaalt Vinokourov zijn pupil met verve.

Fedorov wist dat hij vroeg moest aanvallen

Fedorov wist dat hij het niet moest laten aankomen op de laatste klim en vertrok dus al eerder. 'Ik ben niet echt een klimmer, dus ik moest proberen weg te zijn voordat de favorieten eraan begonnen. Als ik over de top van Mount Pleasant zou komen met een voorsprong, wist ik dat ik het tot de finish kon halen. Ik heb het twee of drie keer geprobeerd en uiteindelijk bleven we over met twee.'

Met de Tsjech Mathias Vacek draaide het goed rond, al had Fedorov vraagtekens. 'Ik ben ook geen sprinter, dus ik had best wat twijfels. Uiteindelijk hebben de benen het werk gedaan. Het was mijn laatste kans bij de beloften om wereldkampioen te worden en in de Vuelta vertelden mijn ploeggenoten constant dat ik het kon. Het is voor mij en voor de ploeg een grote overwinning.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news