Loeisterke Kooij kwam mankracht tekort: 'Had hoop dat Frankrijk en België het zouden dichten' Wielrennen
Wielrennen

Loeisterke Kooij kwam mankracht tekort: 'Had hoop dat Frankrijk en België het zouden dichten'

Loeisterke Kooij kwam mankracht tekort: 'Had hoop dat Frankrijk en België het zouden dichten'

Olav Kooij had de benen om wereldkampioen te worden bij de beloften, maar de Nederlander moest uiteindelijk tevreden zijn met plek vijf. De jonge renner van Jumbo-Visma hield knap stand in het peloton, maar er bleven er twee vooruit.

'We zaten niet in de eerste vlucht van de dag, dus moesten we een beetje gokken. We hebben een beetje gecontroleerd, maar hadden niet de ploeg om de hele wedstrijd te dragen', zo analyseert Kooij bij Eurosport de eerste koersuren.

Kooij verliest broers Van Dijke en zat alleen

Op het finalecircuit brandde de koers los en zat Kooij - mede door een Covid-besmetting bij Mick van Dijke en materiaalpech bij Tim van Dijke - snel alleen. 'Ik zag dat Frankrijk en België nog wel wat mannen hadden, dus had de hoop dat zij het wel zouden dichten. Helaas gebeurde dat niet en moet je dan tevreden zijn met een sprint voor plek drie. Daarin ben ik echter ook verslagen.'

Het was uiteindelijk Søren Wærenskjold die brons pakte, Kooij kreeg geen beloning voor een tactisch goede koers. 'Dit is niet het resultaat waar we voor kwamen, maar dat is wielrennen. Ik wist dat we in de finale nog flink wat tijd terug konden pakken en dat gebeurde ook. Ik voelde me goed op de laatste klim en zat voorin het peloton, maar moest geluk hebben dat alles terug bijeen was voor de finish. Dat was niet het geval, helaas.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws