Goudeerlijke Thijssen blij voor Girmay, maar baalt van vervagen eigen kansen: 'Het is wat het is' Wielrennen
Wielrennen

Goudeerlijke Thijssen blij voor Girmay, maar baalt van vervagen eigen kansen: 'Het is wat het is'

Goudeerlijke Thijssen blij voor Girmay, maar baalt van vervagen eigen kansen: 'Het is wat het is'

Gerben Thijssen ging naar de Tour de France om daar als topsprinter te debuteren in de Franse ronde. Het plan veranderde al snel, omdat zijn ploegmaat Biniam Girmay de eerste sprint won in Turijn. Vanaf dat moment groeit laatstgenoemde in de ronde, inmiddels draagt hij het groen. Het maat bij Thijssen meerdere gevoelens los. Dat gaf hij eerlijk toe bij de microfoon van Sporza.

'Het was een fantastische eerste week en ik ben hier nog altijd heel graag', begint Thijssen zijn verhaal. 'Ik had gehoopt vandaag nog zelf te mogen sprinten, maar de ploeg heeft er anders over beslist. Het is nu eenmaal zo. Door de groene trui voor Biniam Girmay komt er van alles extra bij: tussensprints, elke eindsprint. Groen is nu een groot doel.' Thijssen is zodoende ineens een helper van zijn teamgenoot geworden.

Thijssen berust in lot: 'Maar het is niet zo makkelijk'

Iets dat hij snapt, maar wel maar moeilijk kan acceoteren. 'Het is een beslissing van de ploeg en die snap ik volledig. Maar op persoonlijk vlak is het wel heel vervelend. Het is niet zo makkelijk. Ik heb in alle sprints tot nu toe mijn werk gedaan, heb gedaan wat er van mij verwacht werd. Maar het zal nu een andere Tour worden voor mij, ook dat zal een serieuze ervaring worden', probeert de Belg van Intermarch茅-Wanty veerkracht te tonen.

Op de rustdag is besloten om het roer definitief om te gooien en voor Girmay te rijden. 'Vandaag had ik nog graag gesprint, maar er is besloten om alles voor Biniam te doen. Dat begrijp ik 100%. Groen is prioritair. Misschien krijg ik weer een kans als dat veilig is gesteld.' Thijssen zal ook niet de laatste man in de trein zijn, maar al eerder zijn werk moeten doen. 'Anderzijds, dat is ook logisch, want ik kom er nu ineens bij en die mannen zijn het zo gewoon om met elkaar te werken. Het punt op 900 meter van de finish wordt cruciaal. Daar wordt de sprint al gereden. Daar moet ik Biniam zo goed mogelijk afzetten. Ik ben ervoor gemotiveerd', sluit hij begripvol af over de bestaande trein-Girmay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws