Groenewegen moet het hoofd buigen voor Mozzato in Bredene-Koksijde Classic: 'Kwam in de vierde groep terecht' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen moet het hoofd buigen voor Mozzato in Bredene-Koksijde Classic: 'Kwam in de vierde groep terecht'

Groenewegen moet het hoofd buigen voor Mozzato in Bredene-Koksijde Classic: 'Kwam in de vierde groep terecht'

Dylan Groenewegen leek op weg naar de overwinning in de Bredene-Koksijde Classic, maar in de laatste meters werd hij geklopt door de Italiaanse sprinter Luca Mozzato. Onverwachts, al ging de Amsterdamse sprinter ook wel vroeg de sprint aan.

'Ik weet dat ik vaak lange sprints doe, daar hou ik van. Dat is mijn manier van sprinten. Maar er kwam er nog een overheen door de sterke tegenwind', legt de renner uit aan CyclismActu. Tachtig kilometer eerder was de sprinter van Jayco-Alula nog betrokken bij een valpartij. 'Ik kwam op een slecht moment ten val en na mijn valpartij kwam ik in de vierde groep terecht. Ik moest van groep naar groep gaan om weer vooraan te komen. Gelukkig was Luka (Mezgec, red.) erbij in de finale en kon hij mij in een uitstekende positie brengen om voor de overwinning te sprinten', legt de 30-jarige Nederlander uit.

Ploegleider Tristan Hoffman kijkt vooral positief naar de aankomende periode, waarin zijn sprinter vaker kan gaan strijden voor de zege. 'Het is echt positief om Dylan voor de overwinning te hebben zien vechten. De volgende race zal de klassieker Brugge-De Panne zijn en het is goed dat hij zo'n race in de benen heeft, want het is anders dan een etappekoers. Hij is deze manier van koersen gewend en ik hoop dat hij daar voor de overwinning kan vechten', aldus de oud-prof.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws