Groenewegen na mislukte sprint blij voor Jakobsen: 'Respect dat je er weer staat' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen na mislukte sprint blij voor Jakobsen: 'Respect dat je er weer staat'

Groenewegen na mislukte sprint blij voor Jakobsen: 'Respect dat je er weer staat'

Dylan Groenewegen won op de eerste dag van de Ronde van Wallonie nog in de massasprint, maar werd in de tweede etappe slechts vijftiende. Een mager resultaat, al staat de Nederlander via zijn eigen kanalen vooral stil bij de ritwinst van Fabio Jakobsen.

Net als Groenewegen op dinsdag, wist Jakobsen op woensdag zijn eerste ritzege te behalen sinds de dramatische crash van de twee in de Ronde van Polen 2020. Groenewegen had oog voor de prestatie van zijn landgenoot. 'Gefeliciteerd Fabio, respect dat je er weer staat!'

Bij Wielerflits doet hij er nog een schepje bovenop: 'Als ik dan zelf niet win, is het Fabio enorm gegund. Het is voor ons beiden een rottijd geweest, maar voor Fabio nog veel meer. Het is dan wel een tegenstander – en gelukkig zijn we weer tegenstanders – maar dan is het wel een tegenstander die ik het enorm gun. (...) Dat hij nu weer wint, daar kunnen we alleen maar veel bewondering en respect voor hebben. En ons petje voor afzetten.'

Over zijn eigen dag kon de spurter van Jumbo-Visma snel klaar zijn. Vijftiende, dat was te weinig. 'Ik sta nog altijd aan de leiding, maar dit is niet de uitslag die we hadden gehoopt. Dit moeten we evalueren dan op naar de volgende', aldus de analyse.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws