Groenewegen rijdt na overleg geen grote rondes in 2021: 'Rustig opbouwen' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen rijdt na overleg geen grote rondes in 2021: 'Rustig opbouwen'

Groenewegen rijdt na overleg geen grote rondes in 2021: 'Rustig opbouwen'

Dylan Groenewegen zal in 2021 geen grote rondes rijden namens Jumbo-Visma. Dat heeft de ploeg vrijdag verteld tijdens de ploegpresentatie. De sprinter keert dit jaar terug, nadat hij een schorsing van negen maanden heeft uitgezeten. Jumbo-Visma vindt het niet verstandig om hem vervolgens meteen voor de leeuwen te gooien.

Groenewegen, die op 12 mei zijn rentree moet gaan maken in de Ronde van Hongarije, werd geschorst na zijn aandeel in de crash van Fabio Jakobsen, in de Ronde van Polen. Jumbo-Visma gaat heel voorzichtig om met de rappe Nederlander. 'We hebben er heel veel over gesproken, goed over nagedacht. Het is een heel ingrijpend proces', aldus sportief directeur Merijn Zeeman.

'Hij gaat beginnen in kleine wedstrijden. Ook omdat we het herstelproces met Fabio Jakobsen rustig volgen.'

Merijn Zeeman

'Om nu te zeggen dat hij zomaar, als zijn schorsing afgelopen is, weer de oude is? Dat is niet zo', vervolgt hij. Groenewegen krijgt in de minder grote wedstrijden dan ook weer de kans om terug te keren op niveau, fysiek en mentaal. 'We gaan rustig opbouwen. Hij gaat beginnen in kleine wedstrijden. Ook omdat we het herstelproces met Fabio Jakobsen rustig volgen. We hopen dat hij snel weer in competitie kan zijn. We willen Dylan de kans geven om weer te wennen aan finales, aan het peloton, aan hectiek in finales. En heel geleidelijk komt hij weer in grotere koersen terecht, zoals de Binckbank Tour, de Cyclassics in Hamburg en de Ronde van Guangxi.'

Groenewegen hoopt zelf vooral dat hij zich snel weer goed voelt in het peloton. 'Er is veel gebeurd en daarmee houden we rekening bij mijn terugkeer. Natuurlijk hoop ik weer om de overwinning te kunnen sprinten, maar het belangrijkste is eerst dat ik mijn plek in het peloton terugvind.'

Programma Dylan Groenewegen 2021

- Ronde van Hongarije
- Ronde van Noorwegen
- Rund um Köln
- ZLM Tour
- Nederlands kampioenschap
- Ronde van Wallonië
- Ronde van Denemarken
- Hamburg Cyclassics
- BinckBank Tour
- Kampioenschap van Vlaanderen
- Gooikse Pijl
- Münsterland Giro
- Tour of Guangxi


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws