Groenewegen schaaft verder aan Tourvorm in Dauphiné: 'Met overwinning momentum behouden' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen schaaft verder aan Tourvorm in Dauphiné: 'Met overwinning momentum behouden'

Groenewegen schaaft verder aan Tourvorm in Dauphiné: 'Met overwinning momentum behouden'

Dylan Groenewegen vervolgt zijn weg richting de Tour de France in het Critérium du Dauphiné. De 28-jarige Nederlander lijkt langzaam op de weg terug naar de absolute topvorm. In de Dauphiné mikt hij met zijn sprinttrein van Team BikeExchange-Jayco op dagsucces.

Groenewegen was begin mei goed voor één etappezege in de Ronde van Hongarije en hij won ook in Veenendaal-Veenendaal. In Rund um Köln kwam het uiteindelijk niet op sprinten aan, maar was hij met een vierde plaats wel de snelste van het peloton. 'Na een korte break was ik blij met twee overwinningen in mei. Nu ben ik klaar voor het laatste blok richting de Tour de France', zo zegt Groenewegen in een persbericht.

In de Dauphiné zal hij wat interessante sprints kunnen rijden, tegen onder meer Wout van Aert van Jumbo-Visma. 'Het is een zware wedstrijd en ik denk dat we wel enkele kansen hebben om voor een etappezege te gaan. Enkele ritten kunnen eindigen in een massasprint en het zou fijn zijn als ik met een overwinning het momentum kan behouden.'

Aangezien BikeExchange-Jayco niet met een echte klassementsrenner naar de Dauphiné gaat, is er veel ruimte voor een goede sprinttrein. 'Het doel is om voor etappezeges te gaan', benadrukt sportief directeur Tristan Hoffman dan ook. 'Dylan is in goede vorm, hij is klaar om voor de overwinningen te gaan. De concurrentie zal van een hoog niveau zijn.'

Selectie Team BikeExchange-Jayco Critérium du Dauphiné 2022

Kevin Colleoni
Luke Durbridge
Alex Edmondson
Tsgabu Grmay
Dylan Groenewegen
Amund Grøndahl Jansen
Nick Schultz


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws