Wilco Kelderman hervat week na Giro d'Italia in Critérium du Dauphiné Wielrennen
Wielrennen

Wilco Kelderman hervat week na Giro d'Italia in Critérium du Dauphiné

Wilco Kelderman hervat week na Giro d'Italia in Critérium du Dauphiné

Wilco Kelderman staat een week na de Giro d’Italia alweer aan de start van het Critérium du Dauphiné. De Nederlander maakte deel uit van de BORA-hansgrohe-selectie die met kopman Jai Hindley de Giro won. De WorldTour-ploeg neemt met Jordi Meeus en Matthew Walls ook twee sprinters mee naar Frankrijk.

Op basis van de selectie lijkt Kelderman de kopman voor de Dauphiné. Of hij voor een goed klassement gaat, is echter nog niet duidelijk. De Nederlander liet eerder al doorschijnen dat hij in de toekomst mogelijk meer op ritzeges wilde mikken, dan op het klassement. Kelderman heeft momenteel de bedenkelijke eer van renner met de meeste top tien-klasseringen in de WorldTour zonder overwinning. De klassementsrenner werd in 2014 en 2021 al eens vierde in de Dauphiné.

De selectie van BORA voor de Dauphiné wordt verder aangevuld met sprinters Jordi Meeus en Matthew Walls. In de zwaardere etappes mag naast Kelderman ook het nodige verwacht worden van Matteo Fabbro en Patrick Konrad. Lukas Pöstlberger en Nils Politt kunnen in de overgangsetappes dan weer toeslaan vanuit een ontsnapping.

Selectie BORA-hansgrohe Critérium du Dauphiné 2022

Wilco Kelderman
Nils Politt
Lukas Pöstlberger
Matteo Fabbro
Patrick Konrad
Jordi Meeus
Matthew Walls


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws