Groenewegen steekt hand in eigen boezem: 'Zelf had ik eerder een call moeten maken' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen steekt hand in eigen boezem: 'Zelf had ik eerder een call moeten maken'

Groenewegen steekt hand in eigen boezem: 'Zelf had ik eerder een call moeten maken'

Dylan Groenewegen hoopte vrijdag te mogen sprinten om een etappezege in de Tour de France, maar het was de kopgroep die daar een stokje voor stak. In de dertiende etappe wisten de vluchters uit handen van het peloton te blijven, ondanks het beulswerk van Team BikeExchange. Na afloop uit de Nederlander zijn teleurstelling bij de NOS, terwijl Fabio Jakobsen - de man die juist moest lossen - nog kan relativeren.

Zeven mannen kregen een vrijgeleide van het peloton, wat de kansen op een massasprint liet slinken. Toch besloot Team BikeExchange in de finale alles op alles te zetten om de koplopers terug te halen, aangezien Groenewegen nog altijd van de partij was. 'Op het ogenblik klim ik veel beter dan verwacht', stelt de spurtbom. De poging bleek helaas tevergeefs, want vluchter Mads Pedersen ging met de bloemen lopen. 'Achteraf gezien laat je dan wel een kans liggen door een veel te sterke kopgroep te laten rijden.'

Groenewegen is dan ook teleurgesteld dat het plannetje niet geslaagd was. 'Daar moeten we het in de meeting nog even over gaan hebben, maar de kopgroep was gewoon te sterk. Ze speelden een beetje met ons door ons op het vlakke iets terug te laten komen, waarna ze op de klim weer versnelden. Als zulke gasten wegrijden, dan wordt het lastig', zo doelt hij op Filippo Ganna, Hugo Houle, Pedersen, Quinn Simmons, Matteo Jorgenson, Fred Wright en Stefan Küng.

Lees verder onder de foto

Groenewegen steekt hand in eigen boezem: 'Zelf had ik eerder een call moeten maken'
Dylan Groenewegen wist de derde etappe op zijn naam te schrijven.

Groenewegen steekt hand in eigen boezem, Jakobsen kon niet mee

'Ik heb er wel al eentje op zak', zo relativeert de 29-jarige renner. 'Maar er komen nog twee kansen aan en die wil ik grijpen. Uiteindelijk zaten we er allemaal, alleen kwamen we te laat. Zelf had ik eerder een call moeten maken, dus steek ik mijn hand in eigen boezem. Dat moet ik volgende week weer beter doen.'

Fabio Jakobsen, de andere Nederlandse sprinter in het peloton, kon het hoge tempo van het peloton echter niet bijbenen. Bij In het Wiel (AD) spreekt de renner van Quick Step-Alpha Vinyl van een 'combinatie van twee lastige dagen'. 'Het overnachten op hoogte op de Alpe d'Huez en de hitte van vandaag... dat is niet de beste formule voor mij. Ik heb het geprobeerd, maar kon er niet bijblijven. Relatief gezien is dat slecht ten opzichte van de rest van het peloton, maar mijn sprint is juist weer heel goed', lacht hij.

In rit 19 en 21 krijgen de sprinters een laatste kans voorgeschoteld om voor de ritzege te gaan, respectievelijk in Cahors en op de Champs-Élysées in Parijs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws