Jorgenson had het vizier volledig op Ganna: 'Ik dacht dat hij aan het bluffen was' Wielrennen
Wielrennen

Jorgenson had het vizier volledig op Ganna: 'Ik dacht dat hij aan het bluffen was'

Jorgenson had het vizier volledig op Ganna: 'Ik dacht dat hij aan het bluffen was'

Matteo Jorgenson liet zichzelf voor de tweede maal in enkele dagen zien in de kopgroep van de dag. De Amerikaan van Movistar eindigde al in de top tien in Megève en kan nu ook een streepje zetten achter een mooie ereplaats in Saint-Étienne. 'Maar op dit moment voelt het als een teleurstelling', was zijn veelzeggende reactie kort na de finish.

Op de eerste klim van de dag was het een indrukwekkend gezicht: toptijdrijders Filippo Ganna en Stefan Küng gaven vol gas, met één man in hun wiel: Jorgenson. 'Ik volgde enkel het wiel van Ganna', blikt de Amerikaan via de social media van zijn team Movistar terug op die move. 'We zijn daar met zijn drieën heel diep gegaan, in het begin van de etappe.'

Even later sloten ook nog Fred Wright, Hugo Houle, Mads Pedersen en Quinn Simmons aan, waardoor we een kopgroep van zeven kregen. Die eerste drie mochten uiteindelijk strijden om de zege, mede door de inspanningen die de overige coureurs hadden moeten leveren. 'Tot vijftien kilometer van de finish dacht ik dat we het niet gingen halen. We hadden de hele dag tegenwind en het voelde gewoon niet goed', verklaarde Jorgenson na afloop.

Jorgenson dacht dat Ganna de beste man was in de kopgroep

Van het begin tot het einde van de rit richtte de Amerikaan zich op één man: Ganna. 'Ik hield hem in de gaten voor een aanval, aangezien ik dacht dat hij de sterkste man in koers was. Ik dacht zelfs even dat hij aan het bluffen was, maar uiteindelijk misten we de goede ontsnapping', doelt hij op de juiste move die door Pedersen werd ingezet.

Het lukte Jorgenson, Ganna en Küng niet meer om naar voren te rijden. 'Uiteindelijk bleek Ganna zelfs de meest vermoeide vooraan en miste ik de juiste move', blikt hij teleurgesteld terug. 'Opnieuw', doelt hij op zijn tweede ereplaats in deze Tour de France.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws