Groenewegen (derde) onttroond in Veenendaal: Uno-X-Noor Gudmestad en Dehairs (Alpecin-Deceuninck) zijn sneller Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen (derde) onttroond in Veenendaal: Uno-X-Noor Gudmestad en Dehairs (Alpecin-Deceuninck) zijn sneller

Groenewegen (derde) onttroond in Veenendaal: Uno-X-Noor Gudmestad en Dehairs (Alpecin-Deceuninck) zijn sneller

Tord Gudmestad heeft op verrassende wijze Veenendaal-Veenendaal 2024 weten te winnen. De rappe man van Uno-X was na goed 171 kilometer koers de snelste van een niet al te uitgebreid peloton. Topfavoriet en titelverdediger Dylan Groenewegen kwam niet verder dan plaats drie. Stek twee ging naar Simon Dehairs (Alpecin-Deceuninck), wat ook wel als opvallend bestempeld kon worden.

Veenendaal boft maar met al dat wielrennen in de plaats. Vrijdag mochten de dames hun ding doen in één van de overgebleven Nederlandse profkoersen, zaterdag was het aan de mannen. Riejanne Markus boekte vrijdag een mooie zege door in het verregende Veenendaal naar de zege te rijden, op zaterdag was het bij de start lekker zonnig in de provincie Utrecht.

Sterke kopgroep met onder meer Lemmen en Van Schip

Simon Pellaud was de eerste aanvaller van de dag namens Tudor, wat toch wel een interessante situatie opleverde doordat vijf mannen in de achtervolging besloten te gaan. Bart Lemmen (Visma | Lease a Bike), Niklas Larsen (Uno-X), Axel van der Tuuk (Metec), Jan-Willem van Schip (Parkhotel Valkenburg) - ditmaal met een nóg opvallender stuur dan we normaal van hem gewend zijn - en Max Kroonen (VolkerWessels) voegden zich bij hem en dat maakte samen toch wel een sterke kopgroep van zes man.

Het peloton hield het zestal kort. Op meer dan twee minuten kon het leidende zestal niet rekenen. Jayco-AlUla (voor Groenewegen) en Intermarché-Wanty controleerden en mikten op een massasprint. De laatste ploeg had met Biniam Girmay en Gerben Thijssen twee ijzers in het vuur.

Topfavoriet en titelverdediger Groenewegen kan het niet waarmaken, Gudmestad zegevier

De renners werden alvast niet gespaard door het weer. Het begon steeds harder te regenen en ook de wind speelde zijn rol. Zo scheurde het peloton op zo'n vijftig kilometer van de finish, al leek het wat betreft het aantal topfavorieten in de 'verslagen' groep wel mee te vallen. Het zestal voorop weerde zich overigens echt kranig, daar zij pas op anderhalve kilometer van de aankomst bij de lurven gevat werden.

Wat volgde, was dus de verwachte massasprint in de straten van Veenendaal. In die spurt leek Groenwegen over fantastische papieren te beschikken, maar werd hij verrast door Gudmestad, de 23-jarige Noor van Uno-X. Ook Dehairs stak Groenewegen de loef af, waardoor de Amsterdamse topfavoriet zich tevreden moest stellen met het brons.

Uitslag Veenendaal Classic 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws