Groenewegen verlengt contract bij Jayco-AlUla (en krijgt concurrentie van Ewan): 'Ben enorm gemotiveerd' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen verlengt contract bij Jayco-AlUla (en krijgt concurrentie van Ewan): 'Ben enorm gemotiveerd'

Groenewegen verlengt contract bij Jayco-AlUla (en krijgt concurrentie van Ewan): 'Ben enorm gemotiveerd'

Bij Jayco-AlUla lijken de sprintersdebatten geopend. Niet lang na het inlijven (en laten terugkeren op het oude nest) van Caleb Ewan is ook een contractverlenging van sprinttroef Dylan Groenewegen wereldkundig gemaakt. Het contract van de 30-jarige Nederlander is opengebroken en verlengd tot en met eind 2025, zo wordt verduidelijkt op de ploegsite.

Groenewegen maakte op 1 januari 2022 officieel de overstap van Jumbo-Visma naar Jayco-AlUla. Namens die Australische WorldTour-brigade boekte hij de afgelopen twee seizoenen in totaal dertien zeges, met daarbij ook een etappeoverwinning in de Tour de France. Groenewegen wist namens de ploeg van Brent Copeland bovendien veertien keer naar een ereplaats (lees: plek twee of drie) te snellen. Het was voor Jayco-AlUla reden genoeg om de Amsterdammer langer aan zich te binden.

Copeland is lovend over Groenewegen, die zich op zijn beurt thuis voelt bij Jayco-AlUla

'We zijn erg blij dat Dylan nog een jaar aan ons team verbonden is. Hij is een van de leiders van dit team en het is belangrijk om leiders zoals hij vast te houden terwijl we doorgaan met het versterken van de selectie', is Copeland lovend. 'Iedereen weet dat Dylan één van de snelste sprinters ter wereld is. We zijn vastbesloten om hem alles te geven wat hij nodig heeft om op het hoogste niveau te kunnen winnen. 'Sinds Dylan bij ons is gekomen hebben we enorm veel geleerd en mede daardoor zijn we als organisatie gegroeid. De ploeg heeft er alle vertrouwen in dat Dylan de komende twee jaar nog veel meer succes bij ons gaat hebben.'

Ook Groenewegen zelf reageerde via de officiële ploegkanalen op zijn contractverlenging. 'Ik ben enorm blij met het tekenen van een contract tot eind 2025. Sinds ik bij het team ben voel ik me enorm thuis. Ik ben ervan overtuigd dat dit de beste plek is om mijn carrière voort te zetten en om koersen te blijven winnen. We hebben samen al veel bijzondere overwinningen behaald in de afgelopen twee seizoenen. Mijn doel is om dat aantal zeges te verhogen. Een rit in de Tour de France winnen is wederom mijn allerbelangrijkste doel. Dat is ons in mijn eerste jaar gelukt, terwijl we er dit jaar best dichtbij waren. Het maakt me alleszins nog gemotiveerder om de komende jaren het allerbeste van mezelf te laten zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws