Quick Step zet in Lombardije nog één keer alles op Alaphilippe, ook Bagioli en Van Wilder mee Wielrennen
Wielrennen

Quick Step zet in Lombardije nog één keer alles op Alaphilippe, ook Bagioli en Van Wilder mee

Quick Step zet in Lombardije nog één keer alles op Alaphilippe, ook Bagioli en Van Wilder mee

Quick Step-Alpha Vinyl richt in de Ronde van Lombardije haar pijlen op Julian Alaphilippe. De onttroonde wereldkampioen rijdt in Italië zijn laatste koers van het seizoen en zal een dramatisch seizoen goed af willen sluiten.

Alaphilippe is de kopman van de Belgische formatie, waar ook Andrea Bagioli, Dries Devenyns, Mikkel Honoré, Ilan Van Wilder, Mauri Vansevenant en Louis Vervaeke aan de start zullen staan. Ploegleider Davide Bramati heeft vertrouwen in de Franse kopman. 'Het is het laatste Monument van het seizoen en onze voorlaatste race. We komen hier na goede prestaties in Bernocchi en Piemonte, dus de motivatie is enorm en we willen graag goede dingen laten zien', zo klinkt het op de website van de ploeg.

'De renners zijn klaar om alles te geven op een lastig parcours, met een andere finale ten opzichte van vorig jaar, wat van grote invloed kan zijn op de uitslag', vervolgt Bramati zijn voorbeschouwing. 'Julian is onze leider en we hebben een sterk team om hem heen, dus we hebben vertrouwen.'

Voor Alaphilippe is Il Lombardia een kans om zijn verschrikkelijke jaar enigszins goed te maken. De Franse heuvelspecialist won slechts twee keer dit seizoen, waar met name valpartijen roet in het eten gooiden. Een val in Luik-Bastenaken-Luik leverde gebroken ribben, een gebroken schouderblad en een klaplong op. In de loop van de zomer maakte hij voorzichtig zijn rentree, om vervolgens te starten in de Vuelta a España. Hier viel Alaphilippe opnieuw en ontwrichtte hij zijn schouder. Hierdoor liep zijn voorbereiding op het WK in Australië in de soep, waar hij 51e werd.

Selectie Quick-Step Alpha Vinyl Ronde van Lombardije 2022:

Julian Alaphilippe
Andrea Bagioli
Dries Devenyns
Mikkel Honoré
Ilan Vanwilder
Mauri Vansevenant
Louis Vervaeke

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws